Itt találod azon játékosokat, akik cselekedeteik és viselkedésük, írásaik alapján nem feltétlenül 100%-ig megbízható személyek, gondozók, illetve azokat, akiknek konkrétan volt már nem korrekt cselekedetük. Ha egy adott játékos neve ezen a listán szerepel, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy az illető mindig és minden körülmények között csal, viszont ráutaló magatartása – és bizonyos esetben sajnos valóban csalás – végett érdemes fenntartásokkal kezelni őt, ha bármiféle üzletre, tétel/ló átküldésére kerül sor.
Mielőtt az alapján formálnál képet egy játékosról, hogy itt olvastad a nevét, olvasd el a játékoshoz tartozó leírást is, mert csak akkor alkothatsz közel 100%-osan hiteles képet róla.

A játékosok neve alatt minden esetben szerepel "történetük", amely sok esetben tanulságként szolgál, hogy mely szituációkban érdemesebb inkább lemondani az üzletről, mintsem esetleg csalás áldozatául esni.

Némely esetekben plusz magyarázatot is fűzök hozzá (ha még meg nem történt csalásról, hanem erőteljesen csalás gyanúról van szó), hogy segítsek helyesen felmérni az ilyen szituációkat a későbbi hasonló helyzetekre vonatkozóan.

Segíts bővíteni a listát! Ha te is csalás áldozatául estél, kérlek, jelentsd.

A jelentéshez szükséges feltételek:

 • A játékos neve.
 • Eredeti, kamerás videó felvétel a monitorról, amelyben szerepel legalább egy oldalfrissítés a kérdéses oldalról
  VAGY
  Láthatóan és kétséget kizáróan mobil eszközzel (okostelefonnal, tablettel) készült képernyőmentés,
  amelyekkel EGYÉRTELMŰEN bizonyítható a csalás.
 • Az eset egyértelmű, értelmezhető pontos leírása.
 • A képernyőmentések időbeli sorrendben legyenek átadva.

Egyszerű screenshot nem elegendő, hiszen az könnyű szerrel hamisítható. A bizonyítással elkerülhető, hogy esetleg valaki pusztán haragból vagy irigységből tituláljon valakit csalónak. Kizárólag a fenti feltételekkel rendelkező képek/videók bizonyító erejűek, és csak az ily módon minden kétséget kizáró bizonyíték birtokában kerülhet fel valaki erre a listára.
(Az így elkészült kép(ek) vagy videót töltsd fel az internetre, (képek esetében pl. kephost.com oldalt, videó esetében pl. youtube.com oldalt alkalmazva, majd küldd el a fájl URL-jét (linkjét) akár melviciának a Howrse-on privát levélben, akár itt hozzászólásként írd meg.)

FONTOS! Ha egy üzletet ez alapján a lista alapján szeretnél megkötni, vagy éppen nem, előbb nézd meg ezen játékosok adatlapját, és hasonlítsd össze az azonosítójukat az illetékes személy azonosítójával. Ezt az azonosítószámot az adott játékos profil oldalán állva a böngésző címsorában látod. Pl. az adott játékos profil oldalán állva ezt látod a böngésző címsorában: http://www.howrse.hu/joueur/fiche/?id=115255. Ennek a játékosnak az azonosítója 115255.

Anna2002

» Egy játékostól érkezett bejelentés, hogy nézzem meg a profil oldalát, ahol egy kép a játékos nem teljes mértékű megbízhatóságáról árulkodik. Íme:

Első ránézésre talán nem látszik a különbség a valósághoz képest, de aki kicsit is jobban szemügyre veszi a dolgokat, az láthatja a különbséget.
Itt van egy hiteles screenshot:

Látható, hogy valójában ég és föld a különbség az eredeti és a fake screenshot számai között a zsetonok tekintetében. Plusz az eredeti képen tisztán látszik, hogy a szám és a "Zseton" felirat egymáshoz képest jobbra vannak igazítva, a fake képen meg nagyjából sehogyan sem.
Itt a jobb oldali az eredeti. Ahhoz képest a hamisítványokon, az 1-es felső szárának nincsen meg az az íve, ami alapból kellene. A betűk keskenyebbek. A bal oldalin teljesen vízszintes a "t" betű teteje, a középsőn se annyira ferdén vágott, mint kellene. Az "s" betűk íve se ugyanolyan. Tehát ha egy screenshotra szeretnéd alapozni a bizalmad, akkor előtte nagyon alaposan vedd azt szemügyre, vajon valóban eredeti-e, avagy csak szerkesztett a kép. DE! Ha 100%-osan eredetinek is tűnik, az még akkor sem jelent garanciát semmire. Hiszen ha valaki elég ügyes, akkor meg tudja találni azt a betűformát, amit eredetileg is használnak a Howrse-ban. Ezért nem javasolt screenshotokra alapozni a bizalmat (vagy ha mégis így teszel, előtte alaposan győződj meg annak eredetiségéről).

Bluma

» Avatárt készítettek neki, amelyet meg is kapott, használatba is vette, azonban nem fizette ki.

Ciklon

» Én speciel bemutatót készítettem volna neki. Kiraktam a fizetős lovat. Ő azt mondta megvette. Én nem láttam, hogy megvette volna. Utánaérdeklődtem ennek. Ezután benyögte, hogy nem veszi meg, mert túl drága.
Na most akkor hogy is van ez?
» A profil oldalán adományokat kér, arra hivatkozva, hogy feltörték, és kirabolták, ráadásul többször is, és kéri, hogy segítsünk neki.
Aki ilyen "feltörős, segítsünk és adományozzunk neki" sztorival áll elő, az 99.9%-ban csaló. Legfőképpen akkor ha egy olyan kis számlával rendelkezik, mint amilyennel ő is. A Howrse-on nincs olyan, hogy "feltörtek".

Cynthia Shadowlord

» Egy játékost rászedett mézes szövegével, hogy adja ki neki a jelszavát (cserébe ad neki kettő 5. elemes lovat). Az áldozat sajnos bedőlt neki. Cynthia Shadowlord megváltoztatta a játékos jelszavát, majd szépen küldte át 500eq-ért az összes lovat önmagának. Egyébként a karmája ekkor 7 volt, a jelentő elmondása alapján.
» Mire én ellátogattam az adatlapjára, már 0 karmával rendelkezett. Úgy vélem, hogy aki eléri azt, hogy 0 karmája van, ott már biztosan gondok vannak, és nem csak egy kis "megbotlásról" vagy "csúnya beszédről" van szó...
» Többen is jelezték, hogy ez a játékos bepróbálkozott náluk.

gabóka

» Egy játékossal Falabellákat cseréltek volna. Az áldozat előre rakta a Falát, erre gabóka azt írta, ha ad még egy Falát vagy egy Titánt, akkor küldi ő is a részét.
Ez a feltételek utólagos módosítása. Ilyet nem lehet csinálni. Azóta ezt a Falát 55 zsetonért árulja, miközben 10-20 zsetonét simán lehet venni már Falabellát.
» Emellett 90.000/db meg 150.000eq/db áron hirdet zsetonokat eladásra, holott a zsetonok jelenlegi (2015.07.27.) árfolyama min. 250.000eq.
Ez a csali, a túl kedvező ajánlat. Aki tisztességesen játszik, az nem csak másokkal, hanem saját magával szemben is tisztességes marad, ergo nem fog olyan ajánlatot hirdetni, ami számára nézve hatványozottan előnytelen. Az ilyen túl olcsó ajánlatokba sose menjetek bele!
» 2015.11.05-én karmája: 6 pont.

DarkHorse15

» "Megveszem az összes lovadat 500 eq/db-ért.Ha nem adod nekem őket,jelentelek." – Ezt a levelet írta az egyik játékosnak.
Ilyen mentalitással egyértelműen nem teljes mértékig megbízható emberről beszélhetünk.
» 2015.06.27-én 5 karma ponttal rendelkezett.
» 2015.11.05-én 2 karma ponttal rendelkezett.

Happy Halloween

» Számlamegosztással elköltötte egy játékosnak 2 zsetonját, nyitott nála 2 Bőségszarut, Amira nyeregalátétjét rárakta egy 100-as Ezüstalmás lóra. Az illető egyébként egy Facebook csoportban beszélte le Happy Halloweennel a dolgot, és az incidens után a delikvens személy ki is lépett a csoportból.

Az áldozat számonkérő levelére az volt a válasza, hogy ezeket nem ő tette, hanem bizonyára a barátnője, mivel közös számlát vezetnek.
A közös számlavezetés eleve szabálytalan. De egyébként bármelyikük is tette, a lényeg ugyanaz: Ezen a felhasználói fiókon játszó személy károsított meg egy másik játékost. Most az tök mindegy, hogy "Péter" vagy "Pál" volt (random nevek), a lényeg, hogy Happy Halloween követte el a fentieket, így másnál is elkövethet hasonlókat.
» Az alábbi játékosokra hivatkozott, hogy őnáluk már gondozott korábban: drakulaura100, sanyika baba, sterre, Holló02, Anna Evello, fríz200.
Kíváncsi voltam, hogy ezen játékosok hogyan nyilatkoznak a delikvens játékosról, ezért küldtem is nekik egy levelet, amelyben arról érdeklődtem, gondozott-e náluk a fenti játékos, és ha igen, hogyan, miket, mennyire voltak vele megelégedve. Ami ez után történt, megmondom őszintén, nem lepett meg túlságosan. A válaszok minősége és stílusa rendre ugyanaz volt. De ami a legjobb az egészben, hogy rejtélyes mód a 6 játékosból 5 egy és ugyanazon 13 perces időintervallumon belül reagált (a 6. játékos nem válaszolt). Íme a levelek:
   
Mi következik mindebből? Minden esély megvan rá, hogy a fent említett fiókok mint egyazon személy kezei közé tartoznak.
Plusz vegyük kicsit közelebbről szemügyre az egyik levelet, és számoljunk egy kicsit! Egyikük ugyebár azt írta, hogy Happy Halloween a gondozásért 25 zsetont kapott hetente. Az illető személy jelenleg 61 lóval rendelkezik, bár állítása szerint akkoriban volt 500+ lova. Rendben. Akkor számoljunk ezzel.
Legyen 500 ló... Nem... Legyen 1000 ló.
Legyen 100 eq/ló (mert ált. ennyiért szoktak lógondozást vállalni)... De nem... Legyen inkább 300 eq/ló (az átlag bér háromszorosa).
Akkor 7 nap alatt: 1000 * 300 * 7 = 2.100.000 értékben gondozott nála.
Vegyünk még egy nagyon-nagyon régi, 150.000eq-s zsetonárat (és akkor ez most nem hogy olcsónak mondható, hanem ilyen áron nem is adja senki.)
2.100.000 / 150.000 = 14 zseton.
Azaz nagyon-nagyon durván számolva is legfeljebb 14 zsetont kellett volna adnia egy vad idegenes személynek a lovai gondozásáért egy héten, ehelyett adott inkább 25-öt.
A következtetést mindenki vonja le magának.
» Ezen kívül az Anna Evello felhasználó úgy küldött vissza egy válaszlevelet, hogy beleírt az előzményekbe szöveget, úgy beállítva ezzel a levelezést, mintha én lecsitriztam volna őt. Íme az eredeti kimenő levél, illetve a visszaküldött, előzménnyel együtt.
   

hedvik34

» Az adatlapján az alábbi szöveg volt olvasható:
~Alone Wolf*,a legjobb barátom miért kéri,hogy nézd meg az oldalam?
A tesóm halál és élet szélén fekszik,és megkérlek titeket,segítsetek megmenteni!
Hogyan?50 zseton értéket kell gyüjtenem,hogy egy másik barátom kifizesse a tesóm műtétét.Az 50 zseton érték gyűjtésre én kérlek titeket!
Igen,mindenki csalónak nevezne.De miért játszanék a halállal?
És akkor ~Alone Wolf* miért segítene?
Ugyanakkor emellett ingyenes szépségversenyt rendez, melynek nyereményei sorra 2 zseton, 1 zseton, 2 zsetonló, 1 zsetonló.
Ezzel kapcsolatban csak két kérdés merül fel az emberben:
1. Miért nem rakja inkább abba az 50 zsetonba ezt a néhány zsetont és zsetonlovat (amit ha leöl, zseton lesz belőle)? Plusz akinek ennyire futja így osztogatni a zsetonokat, annál nagy az esély arra, hogy nem csak ezzel a 3 zsetonnal rendelkezik, hanem legalább 10-20 zsetonnal. Akkor máris csak max. 30-at kellene összegyűjtögetni.)
2. Zsetont lehet venni pénzért. 50 zsetont pedig meg lehet vásárolni 11.000 Ft-ért. Mennyibe kerül a műtét? Mert ha pont ennyibe, vagy ennél kevesebbe, azt komolyan mondom, 2 napos utcai koldulással is össze lehet gyűjteni. De ilyen komolyabb műtétek inkább több 100.000-es tételeknél szoktak kezdődni. Nehezen tudom elképzelni, hogyha a jótevő barát kap 11.000 Ft értékű zsetont, akkor kifizet egy több 100.000 Ft-os műtétet.

JenniferLopez

» Több játékost is megkárosított már. Van, akit 400.000eq-szal, mástól zsetonlovat csalt ki. A csalókat kiszűrni próbáló howrse-os Facebook csoportba rendre visszatér mindig más felhasználói fiókkal és névvel.

kelekotya

» Egy játékos elmondása alapján már több játékostól is kicsalt értékeket, mire a bejelentő ezt megelégelte, és bizonyítékot kért az egyik áldozattól.
Ezt a jobb oldalon láthatod. Az áldozat 1.000.000 eq értékben vett volna tőle zsetonokat, melyek kifizetve ki lettek, átküldve azonban nem.
» A bemutatójában eladó zsetonokat hirdet 100.000 eq/db áron, ami már alapjaiban túlságosan gyanúsan alacsony (erről bővebben a kifogások között olvashatsz), ráadásul még "3-at fizet, 4-et vihet" akciózik is emellett.
» Van egy "Akik már vettek tőlem" listája, amelyen nem egy nem megbízható játékos neve szerepel.
» Egy másik – megbízható – játékos elmondása alapján meg akarta venni az illető minden lovát 1 zsetonért.

merál

» Eladóként hirdette felhasználói fiókját (ami eleve tilos) 10 zsetonért. A 10 zsetont átvette (másik felhasználóról; a többszörös regisztráció úgyszintén tilos), majd utána nem jelentkezett.
» Egy – megbízható – játékos elmondása alapján 2 zsetont csalt ki az illetőtől.
» Volt időszak is, hogy csak 6 karmapontja volt.
» Több embernek is írt, hogy gondozhatja-e a lovait ingyen. (Ennyi felesleges szabad ideje senkinek sincs.)
» Egy játékosnál, akinél "gondozott" lovakat, lovardahosszabbításokkal elköltötte a játékosnak 80.000eq-ját, a lovardahosszabbítások, mind a saját (merál) lovardájának szóltak.
» Másnak zsetont ajánlott, cserébe a jelszaváért.
» Egy játékos arról számolt be, hogy a barátját verte át 3 zsetonnal, aki Morpheusz karokat szeretett volna venni tőle, ezért előre rakta a 3 zseton fizetést, de a Morpheuszok nem érkeztek meg.
» Nagyon sok játékos szerint nem megbízható. Idézem a véleményeket:

 • "Ő egy nagyon híres csaló."
 • "Nem megbìzhatò nagyon-nagyon hìres csalò."
 • "Ahaa megbizhato jaaja" (ironikusan)
 • "Egy csaló. Mint minden csaló ő is normálisnak néz ki első látásra."
 • "Nem tudom, hogy ki vezeti a csaló névsort, de merál nevű játékos csaló."
 • "mi az a merál?" - "Egy csaló."
 • "Sziasztok! Szeretném felhívni a figyelmeteket, h az alábbi játékos karmája ismét visszaért arra a szintre, amikor sajnos tud kereskedni, ugyanis csaló! Zsetonokat, lovakat stb. csal ki más játékosoktól! Az eredeti játékos, akié volt a reg nem játszik már és aki használja csalásra használja! Szóba se álljatok vele!"
 • és még sorolhatnám...

moi

» Szépségversenyt hirdet, melynek feltétele, hogy a versenyen induló lovakat a nevező küldje át neki 500eq-ért, amelyet elmondása szerint a verseny végeztével visszaszolgáltat.
Ilyesfajta szépségverseny esetében semmi szükség arra, hogy az ember elküldje a szervezőnek a nevezendő lovait. A kockázat ilyen esetben óriási.

Niccsadile

» Egy – megbízható – játékosnál számlamegosztással engedély nélkül elhasznált Nyx csomagot, Harmónia csomagot, 5 Bőségszarut, zsetont költött és megölt egy lovat.

» Egy másik játékostól egy ezüstalmás lovat csalt ki.
Legutóbbi információk szerint a fiókot "feltörték" (mint tudjuk, olyan, hogy feltörés nincs), tehát feltehetőleg nem a felhasználói fiók eredeti tulajdonosa követte el ezeket, ugyanakkor a felelősség ugyanúgy őt terheli. Ily' módon akár a későbbiekben is üzletelhetnek erről a fiókról más emberek, így kicsalva tételeket, lovakat más játékosoktól. Mindenkinek a saját felelőssége a saját felhasználói fiókját megfelelően kezelni mindenféle szempontból.

picicsikok

» Felvették egy csapatba. Az egyik tag kölcsönadta neki a TOP tenyészkancát befedezve. A ló láthatóan rossz gondozásban részesült. A tag felhívta a figyelmét, hogy vigyázzon a lóra, hiszen értékes. A ló pár órával később elpusztult, a csikó nem jött világra.
Ez inkább gondozói hanyagságra utal, mintsem üzleti inkorrektségre.

regi2013 és 636365

» A két játékos egy és ugyanazon személy.
» Egy játékostól kicsalt 1.000.000 eq-t (regi2013 néven) olyan szöveggel, hogy 20 zsetont ad érte, majd aztán még többet is ígért. Mivel ezt a játékost egy általam viszonylag megbízhatónak vélt játékos (vele amúgy tényleg nem volt gond) ajánlotta az illetőnek, ezért kötelességemnek éreztem, legalább megpróbálkozni a pénz visszaszerzésével. Az eredmény sikertelen volt. De az illető saját maga vallotta be a levélben, hogy átverte a másik játékost. Úgy hiszem, ennél több bizonyíték nem is kell.
Egyébként ez a játékos arra hivatkozott, hogy tőle is csaltak már ki tételt lovakat, és ezért folyamodott ehhez a módszerhez. Azt mondta, akkor adja vissza az illetőnek a pénzét, ha ő is visszakapja az értékeit.
Ha egy tolvaj kirabol minket, az sem jogosít fel minket arra, hogy akkor mi meg kiraboljunk másokat.
» Még jobban utána nézve találtam 2014-es Facebookos bejegyzéseket, melyekben több ízben is csalónak lett kikiáltva.
» Van egy fém elemes pegazusa (Csere 1Ezüstpaci?), melyet 2015.07.06-án átküldött másik számlájára, 636365-ra, 500eq-ért, és ezt a pegazust egy aranyalmás lóért "árulja".
Természetesen ha elküldöd neki az aranyalmás lovat, számolhatsz azzal az eshetőséggel, hogy nem látod viszont se a befektetett pénzt/lovat, se a fém elemű lovat, se ezt az illetőt.
» Szinte megszámlálhatatlan mennyiségű személy igazolta, hogy nem megbízható.

qwz

» Túlságosan kedvező ajánlatokat ajánlott fel a játékosoknak.
Ez a csali, a túl kedvező ajánlat. Aki tisztességesen játszik, az nem csak másokkal, hanem saját magával szemben is tisztességes marad, ergo nem fog olyan ajánlatot hirdetni, ami számára nézve hatványozottan előnytelen.
Mellékesen, amikor a listára felkerült, akkor 4 karmával rendelkezett.
Szimplán "rendetlen" viselkedéssel (indulatos viselkedés, szabálytalan téma nyitás, trágár szóhasználat) az ember nem igazán éri el a 4 karma pontot. Amennyiben az illető valóban tisztességes, akkor "ad magára annyira", hogy max. 7-8-nál ne legyen azért kevesebb karmája. No meg szimplán "rendetlen" viselkedés esetén simán visszatöltődik a karma pontja, mire ismét veszít.
» Falabellát akart venni egy játékostól 12 zsetonért, méghozzá úgy, hogy ő lefoglal az illetőnek 12 zsetonért egy csikót, majd miután az megvette majd "küldi neki a Falát".
Ha egy adott üzletet a Howrse által nyújtott kereskedelmi funkciók szabályos használatával is le lehet bonyolítani, akkor miért kellene más megoldáshoz folyamodni (olyanhoz ahol bármelyik fél részéről is fennállhat a csalás lehetősége)? Hát legfeljebb csak azért, mert az illető játékos csalni szeretne.
» Egy játékostól kicsalt 2db 5-ik elemes + 1db Aranyalmás lovat, egy Fém elemes lovat felajánlva.
» 2015.08.02-án karma pontja: 5
» Idézem egy rendkívül megbízható játékos szavait, melyeket qwz-re vonatkozólag írt: "Az egy kis tetű."

Ricki24

» Több forrásból is érkezett jelentés, miszerint valakitől kicsalt egy zsetont, mástól egy Aranyalmát, és még számos más csalást vitt véghez.

shagyi Anne

» Konkrétan az én felhasználómat szerette volna megvásárolni. Rám írt privát üzenetben. Először 1 zsetonért. Kérdeztem, hogy hova küldené az egy zsetont (ha már egyszer az én felhasználóm nem létezne). Utána 1000 Ft-ért. Utána összeszámoltam neki én, hogy nagyon alsó hangon mennyit ér a profilom a rajta lévő zsetonok, equus, lovak, stb... alapján, kb. 500.000 Ft-ra jött ki. Kérdeztem, kifizetne-e ennyit érte. Azt felelte igen. Mondom, jó, akkor ha mondom a számlaszámom, már küldöd is a pénzt, ugye? Igen, de először adjam meg a jelszavam. Hoppá!!! Ha egy ilyen szituáció egészen idáig nem lenne gyanús a számotokra (márpedig legyen nagyon is gyanús), akkor itt  viszont már mindenféleképpen! Tanulság 1: Ha valaki valamit olcsón akar megvenni tőletek, majd utána sokkal drágábban, szinte 1000%, hogy csaló. Tanulság 2: Csak a szokásos: Soha, de soha, de soha ne adjátok ki a jelszavatokat. (Elejétől kezdve tudtam, mire megy ki a játék, de szép lassan szerettem volna kiugrasztani a nyulat a bokorból, de az illető túl hamar megunta, és ő maga írta meg, hogy "Na jó...csaló vagyok! Nme is attam volna egy fillért se!".

Styl

» Lovat akart vásárolni 2 Morpheusz karért. A lovat átvette, a Morpheuszokat nem küldte. Az illetőt blokkolta.

Tamaraa

» Más játékosok felhasználói fiókját kéri el azon ürügy kapcsán, hogy ők jól játszanak, semmibe nem telne nekik egy új fiókot létrehozni, és azt is feltornázni ugyanilyen szintre. Illetve fenyeget, hogy ha nem adod neki a felhasználói fiókod, akkor jelent, és "búcsút inthetsz a játékodnak".
A felhasználói fiókokkal való kereskedés szigorúan tilos.
Ebből a szituációból egyértelműen következik, hogy ez a játékos nem feltétlenül játszik tisztességesen.

Unizus

» Egy játékos felhasználóját szerette volna megvásárolni, vagyis a jelszavát kérte. (Képernyőképeken látszik, miket ajánl érte.) A Howrse-on a felhasználói fiókokkal való kereskedelem szigorúan tilos.
            
» Emellett saját maga vallotta be, hogy többszörös regisztráló.
» Ezen kívül 4 nap rangidővel máris egy karmalevonással lett "gazdagabb".

Vámpír

» Lógondozást vállalt, de tönkretette az illető fiókját, tételeket használt el, pénzt költött engedély nélkül, stb.

ᏁrᏊᎯᏋl

» Többen is jelezték, hogy ez a játékos átverte őket. Emellett a túlságosan (gyanúsan) olcsó árai vannak (80.000 eq-t ad 1 zsetont).
Ez a csali, a túl kedvező ajánlat. Aki tisztességesen játszik, az nem csak másokkal, hanem saját magával szemben is tisztességes marad, ergo nem fog olyan ajánlatot hirdetni, ami számára nézve hatványozottan előnytelen.

Ripcake

» Az egyik csapatnál volt, mint tenyésztő csapattag. Elvitte az éppen aktuális legjobb tenyészmént, majd nem tenyésztett, és nem adta egyáltalán tovább / vissza másik csapattagnak, hogy a többiek tovább tenyészthessék.

Kifogások a lista ellen, és azokra adott válaszom:

A listára felkerülnek játékosok, csak azért, mert kevés a karmájuk.
Válasz: Tévedés! A kevés karmás játékosok NEM a kevés karmájuk miatt, hanem a játékstílusuk, tetteik, viselkedéseik miatt kerülnek fel erre a listára. Azt már csak MELLÉKESEN jelölöm meg ezen játékosok esetében, hogy "azért emellett a karmájuk is alacsony", azért az IS is elárul valamit, de egyáltalán nem ez az oka annak, amiért felkerülnek.
A listára "gyanúsan viselkedő" játékosok is felkerülnek, akik még csak el sem követtek semmit.
Válasz: A "gyanúsan kedvező ajánlatok" miatt is felkerülnek ide az emberek. Igen. Hiszen aki normálisan és tisztességesen játszik, az azért reális keretek között gondolkodik mind vásárlás, mind eladás szempontjából. Aki pedig potom pénzekért akar igencsak drága dolgokat eladni, az 99.99%, hogy átverésre utazik. Hiszen őneki ebből nincsen semmi haszna. Miért érné meg neki 10-ed annyiért eladni valamit, mint amennyiért egyébként eladhatná? A válasz: csali, a kedvező ajánlat. Ezzel akarja elérni azt, hogy minél több ember harapjon rá az ajánlatára, hiszen az rettenetesen kedvező a másik fél számára. (Ez egyébként a való életben is így van. Ha valami túlságosan olcsó, jusson eszetekbe, ott valami nem stimmel.) Aki egy kicsit is logikusan végig gondolja ezt, az egyet ért abban, hogy az ilyen játékosok nagyon nagy eséllyel nem feltétlen megbízható játékosok. De a döntés mindenkinek magáé, kit mennyire ítél megbízhatónak. Ez az oldal csupán a játékosok tetteit és viselkedését közli itt le. A bevezetőben is szerepel: "Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy ezen játékosok mindig és minden körülmények között csalnak..." Minden adat adott, hogy ki miért került ki. Az alapján ítélkezhet mindenki maga. A bélyeget nem ez a lista nyomja rá senkire se.
Bárkit felrakhatok ide egy szép kis kitalált történet keretében, akivel nekem gondom van.
Válasz: Erre igazából csak egyetlen dolgot tudok reagálni: Ismerj meg! És azután mondd ezt! Aki ismer, az tudja, hogy én annál sokkalta tisztességesebb és érettebb vagyok, mintsem hogy ilyen gyerekes dolgot műveljek, hogy alaptalanul és hamis vádakkal keltsem más emberek rossz hírnevét csak azért, mert nekem személyes problémáim voltak az illetővel. Azokat a személyes problémákat elintézem vele privát levelezésben, mert ez így helyes, de nem fogom ország-világ előtt hamis vádakkal illetni. Gyerekes és abszurd dolognak tartom ezt.
Ez a lista mások rossz hírét kelti, tehát árt ezeknek a játékosoknak.
Válasz: Ez tény és való. Csakhogy nem akármilyen játékosoknak kelti rossz hírét. Ezzel a listával a maximálisan tisztességes játékosoknak jót teszek, ártani pedig csak annak ártok, aki nem játszik tisztességgel, becsülettel. Én pedig úgy gondolom, hogy ez utóbbiak pedig meg is érdemlik azt, amit ezért cserébe kapnak. Minden ember viselje a saját tetteinek a következményeit. Ja, hogy lehet, hogy egyszer csalt, aztán soha többet? És mi az, ami ez utóbbit bizonyítani tudja? Aki egyszer hajlamos volt a csalásra, az hajlamos lesz másodszorra, harmadszorra és századszorra is. Mellesleg a priusz is egy egész életre szól.

Nagyon egyszerű a képlet:

Nem akarsz felkerülni erre a listára? Játssz becsülettel! ;)

e-max.it: your social media marketing partner

Szólj hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.

Hozzászólások (178)

Előző hozzászólások betöltése
 • Vendég - Találd ki

  melvi, fel lehet magunkat íratni azért, hogy ne zaklasson senki csere ajánlatokkal? :p Nem lopok, de ha ez számít, előszeretettel vagyok bunkó másokkal, és még lelkileg is terrorizálom azt aki zaklat. Ez elég? :D

 • Vendég - skarlet

  Hello!
  Amikor volt az a kártyás játék akkor skarlet nevű játékos licitált egy kártyára. Én rálicitáltam. 5 perc múlva arra lettem figyelmes, hogy üzenetet írt nekem. Köszönt én visszaköszöntem. Aztán elkezdtünk beszélgetni és elkezdett komomolyra fordulni a dolog. Azt írta , hogy osszem meg vele a számlám de én nem akartam el kezdett engem mindenről kérdezni. Én mondtam, hogy hagyjon de nem hagyott békén mindenről kérrdezgetett engem.. Én le akartam rázni hogy megyek licitálni a kártyákra és mondtam szia de ő azt válaszolta Ő IS AKART. AA feketelistámra tettem hhogy nne írjon nekem mmikor másnap megnéztem a bemijét és kiírta a bemutatójába piroos betűkkel, hogy velem senki se barátkozzon és vagy 5 piros felkiáltójelet tett a végére. FELJELENTETTEM A BEMUTATÓJÁTT MERT ÚGY TODOM A HOWRSÉN TILOS NEVESÍTENI ÉS ENGEM EZ MEG IS SÉRTETT. Az egyik én barátom az ő barátja is volt és másnap kilépett a csapatomból skarlet barátja aki azt állította hogy véletlen volt de nem szólt nekem amikor már vagy 3 napja VÉLETLENÜL ahogy ő mondta azt nyomta meg. És lehet, hogy skarlet kérte arra hogy lépjen ki a csapatomból merrt csaló vagyok meg ilyenek. Utána kitörölte az egész bamutatóját, hogy nekem ne hidjen senki. Valószínűleg azért akarta hogy megosszam vele a számlám, hogy visszaszerezze a kártyát amire rálicitáltam avgy ki tudja.

 • Vendég - Dorcsika

  Bocsánat az előzőhöz Dorcsikát akartam írni nemskarletet csak azt hittem az ő nevét kell beírni oda hogy ezt azért írtam oda mert annak anevét kell írni oda ait jelentünk hgy mi történt

 • Inenn szerettem volna írni csak nem voltam bejelentkezve!

 • Vendég - egy ismeretlen, de őszinte ember

  Szerintem még mindig rosszindulatú dolog csak úgy kiírni valakit ide, a howrse-n belül sem szabad ilyen, annak is vannak okai.
  A karma 1 év alatt 10-re fel megy, de ezek a játékosok örökre a falon maradnak.
  Kitudja, lehet már megváltoztak de örökre meg vannak szégyenítve, és nem biztos hogy ők tehetnek róla, lehet fel törte őket valaki.
  Lehet már megbánták és bocsánatot kértek , és esetleg vissza is térítették amit elloptak.
  És légyszíves ne jöjj nekem azzal hogy erről ők tehetnek, mert nem biztos, de ha ők is tehetnek róla szerintem már biztos megbánták.

 • Vendég - egy ismeretlen, de őszinte ember

  Minden ember viselje a saját tetteinek következményeit, de ne egy életre.
  Az ember mindig változik. És nem kéne úgy kezelni őket mint a körözött bűnözőket mert ők még gyerekek.
  Ők még másképp látják a dolgokat, nem úgy mint egy felnőtt. És arra vannak a modernátorok hogy ők szabjanak ki nekik büntetést, nem kell neked beleavatkoznod, értik a dolgukat. És lehet 9 évesen el lopott egy lovat de 16 évesen már nem tenné mert megtanulta, de örökre utálni fogják mert kiírtad erre az oldalra. És ez nem azon múlik hogy hajlamos-e a csalásra, hanem a nevelésen, és a modernátorok majd tesznek róla hogy jó nevelést kapjon.

 • Vendég - egy ismeretlen, de őszinte ember

  A howrse-n ez azért van megtiltva a feketelista mert egy nagyon undorító dolog a másikat szidni, főleg interneten álarc mögé bújva.

 • Vendég - hanna

  Sziasztok!
  https://www.howrse.hu/joueur/fiche/?id=1052711 <-- vele, vagyis Szigettel NAGYON vigyázzatok. Egy aranyalmás lovamért 3 hesztia ajándékát adna. Mikor közöltem vele, hogy hetente csak 1 tételt küldhet nekem, ő bizonygatta, hogy nem, ő 3-at is tud küldeni. Mindössze annyit kell tennem, hogy berakom lefoglaltba neki a lovat. Itt már tudtam, hogy csalóval van dolgom. Mondtam neki, hogy először elküldi a tételeket, aztán rakom lefoglaltba a pacit, mivel ő kezdeményezte a cserét. Még azt is mondta, hogy lefoglalom neki a lovat, ő pedig nem veszi meg rögtön, hanem átküldi a tételeket, csak utána veszi meg.... na persze. Erre írta, hogy ő nagyon megbízható, meg ő lógondozó stb. Leírtam neki, hogy miért lenne igazságos, hogy ő rak előre, 2 üzenetet is küldtem neki, hogy akkor most szeretné-e a pacit, de azóta nem válaszolt. Ez 2 hete történt....

 • Vendég - Rita-baba

  vikib caló!

 • Vendég - Rita-baba

  vagyis csaló!

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom