Kereskedés

 • Ha van egy lovad, akkor fedeztesd elfogadva egy nyilvános vagy egy baráttól kapott fedeztetési ajánlatot (ha lovad mén, akkor adj neki Zeusz villámát).
 • Ha még alacsony a rangidőd (pár nap), akkor javasolt újra kezdened a játékot. Ezt megteheted a  Számlám/Felhasználói fiók oldalon alján, bal oldalt, a Játékom újrakezdése résznél jelszavad megadásával. (Ekkor újra indulnak a kezdeti küldetések, ismét 2000 equusod lesz, és újra megkapod első lovadat.)
 • Ha legalább 10 nap rangidővel rendelkezel, és van elég pénzed, akkor vehetsz lovat a Kereskedés → Eladások oldalon. (Ha már csak 1-2 napod van hátra a 10 nap rangidőig, akkor meg is várhatod, de minden nap jelentkezz be.)
 • Ha tudsz 1 zsetont vásárolni...
  • És még nem múltál el 30 nap rangidős, akkor 1 zsetonért vehetsz a Feketepiacon Gaïa csikót, amivel egy új lovad lehet, melyet teljesen személyre szabhatsz (akárcsak az elsőt), és mellé kapsz 20 öregedési pontot.
  • Ha már elmúltál 30 nap rangidős, akkor 1 zsetonért vehetsz a Feketepiacon (Kereskedés → Feketepiac) vagy igen olcsón a Tételcserén (Kereskedés → Tétel cserePandóra szelencéjét, amely lehetővé teszi, hogy újraéleszd a lovadat.
 • Ha tudsz 2 zsetont vásárolni, akkor vehetsz Vállalkozói kulcsot, amely felold minden korlátozást, amely a 30. rangidődig lenne, és így azonnal hozzáférhetsz az árverésekhez és a közvetlen értékesítésekhez is, ahol licitálás nélkül vásárolhatsz lovat pár perc alatt.
 • Legvégső esetben akár teljesen újra is kezdheted a játékodat, és a jelenlegi felhasználód helyett létrehozhatsz egy másikat (akár másik felhasználónévvel, ha idő közben esetleg meggondoltad magad ez ügyben). Ehhez törölnöd kell felhasználódat a  Számlám/Felhasználói fiók oldal alján, jobb oldalt, a Játékom törlése résznél jelszavad megadásával, majd ismét be kell regisztrálnod.
Címkék:

Az árveréseket és közvetlen értékesítéseket a KereskedésEladások menüpont alatt találod.

Árverések

10 nap rangidő (vagy a Vállalkozói kulcs megvétele) után igénybe veheted az árverések funkciót, és licitálhatsz lovakra. Egy lovat 3 napra tud felrakni a gazdája árverésre. Ha ez a 3 nap lejár, és valaki licitált az adott lóra, akkor a legmagasabb (és egyben legutolsó) licitáló számlájára áthelyezik a lovat, az eladó pedig megkapja a pénzt. Ha senki nem licitált ez alatt a 3 nap alatt, akkor az árverés szintén befejeződik, és a ló az eredeti tulajnál marad.
A licitálás nem egyenlő a megvétellel. Ahhoz, hogy valóban tied legyen a kiszemelt ló mindenképpen meg kell várnod az árverés lejártát. Az árverésből hátra lévő időt az Időtartam oszlopban láthatod.

Hogyan?

Kattints a kiválasztott ló sorában jobb szélen található nagyító nagyító  ikonra. Ekkor a ló eladási profil oldalán találod magad, és jobban megnézheted a lovat. Ha biztosan megszeretnéd venni. Ha biztosan megszeretnéd venni,  a jobb felső sarokban add meg a kívánt összeget, amelyet felajánlasz a lóért, majd kattints a Licit gombra.

Ekkor a kiválasztott pénzösszeget levonják a pénztartalékodból, de a ló ekkor még nem lesz a tied. Az csak akkor kerül át számládra, ha a te licited az utolsó és egyben legmagasabb, amikor az árverés lejár (mely összesen 3 napig tart).
A Tenyésztőfarm → Iroda menüpont alatt olvashatod, ha valaki esetleg magasabb összeget ajánlott a tiednél. Ha ez megtörténik elesel az esélytől, hogy tied legyen a ló és a pénz, amit felajánlottál érte visszakerül a számládra. Ha továbbra is szeretnéd megvenni a lovat újra licitálnod kell, és magasabb összeget kell ajánlanod, mint a legutóbbi licitáló.

Tipp:
Ha mindenképpen szeretnéd megvenni a kívánt lovat, akkor legyél jelen a licit lejártakor, és az utolsó pár másodpercben licitálj a lóra. Ekkor igen nagy valószínűsége, hogy te légy a legutolsó és egyben legmagasabb összeggel licitáló játékos, és egyben meg is vedd a lovat.

Közvetlen értékesítések

30 nap rangidő (vagy a Vállalkozói kulcs megvétele) után veheted igénybe a közvetlen értékesítések funkciót. Az ide kihelyezett lovak 30 napig kerülnek kiárusításra, és közvetlenül elvihetők. Ha ez alatt a 30 nap alatt senki nem veszi meg a lovat, akkor az értékesítés megszűnik, és a ló az eredeti tulajnál marad.

Hogyan?

Ha megtaláltad a megfelelő lovat, vidd az összeg fölé a kurzor, ekkor megjelenik a Vásárlás gomb, kattints erre.

Ha a vásárlás előtt jobban szemügyre akarod venni, hogy biztosan az-e az a ló, amit meg szeretnél venni, kattints a  nagyító ikonra. Ekkor a ló eladási profil oldalán találod magad, és jobban megnézheted a lovat. Ha biztosan megszeretnéd venni, kattints a jobb felső sarokban található Vásárlás gombra.

Ha az ár alkudható, akkor lehetőséged van privát üzenet formájában alkudozni az eladóval az Ár kialkudása hivatkozásra kattintva.

Lefoglalt értékesítések

30 nap rangidő után férsz hozzá ehhez a funkcióhoz.
Az itt található lovak megvételét valószínűleg előre megbeszélted valakivel, és közösen megállapodtatok az árban. Ezeket a lovakat csak te tudod megvenni, más nem látja.

Hogyan?

Vidd az összeg fölé a kurzor, ekkor megjelenik a Vásárlás gomb, kattints erre. Vagy ha előtte jobban szemügyre akarod venni, hogy biztosan az-e az a ló, amit meg szeretnél venni, kattints a  nagyító ikonra. Ekkor a ló eladási profil oldalán találod magad, és jobban megnézheted a lovat. Ha biztosan megszeretnéd venni, kattints a jobb felső sarokban található Vásárlás gombra.


Miért nem találom az árverést/közvetlen értékesítést a megadott helyen?

Az árverésekhez 10, a közvetlen és lefoglalt értékesítéshez 30 nap rangidővel kell rendelkezned. Ha még nem érted el a megfelelő rangidőt, meg kell várnod, míg 10, illetve 30 nap rangidőd nem lesz (melyet a játékba különböző napokon történő bejelentkezéssel érhetsz el), vagy veszel 2 zsetonért Vállalkozói kulcsot, és ekkor minden 30 napos korodig blokkolt funkció elérhetővé válik számodra.

Címkék:

Árverés

Az árveréshez való hozzáféréshez legalább 10 nap rangidővel kell rendelkezned (vagy vehetsz 2 zsetonért egy Vállalkozói kulcsot, amely feloldja ezt a korlátot).

Az árverésre kihelyezett lovak 3 napig kerülnek árusításra. Ha ez idő alatt senki nem licitál rájuk, akkor az árverés véget ér, és a ló az eladó birtokában marad.

Lépj az eladni kívánt lovad oldalára. Kattints fent, a neve mellett található + jelre, válaszd az Eladás, majd ismét az Eladás opciót.

 

Az eladási módok közül jelöld be az Árverést, és a ló árához írd be a minimális árat, amelynél olcsóbban semmiképp nem szeretnéd eladni (ennyiről indul a licitálás), majd kattints a Lovam eladása gombra.

Közvetlen értékesítés

A közvetlen értékesítéshez való hozzáféréshez legalább 20 nap rangidővel kell rendelkezned (vagy vehetsz 2 zsetonért egy Vállalkozói kulcsot, amely feloldja ezt a korlátot).

A közvetlen értékesítésre kihelyezett lovak 30 napig kerülnek árusításra. Ha ez idő alatt senki nem veszi meg őket, akkor az eladás véget ér, és a ló az eladó birtokában marad.

Lépj az eladni kívánt lovad oldalára. Kattints fent, a neve mellett található + jelre, válaszd az Eladás, majd ismét az Eladás opciót.

 

Az eladási módok közül jelöld be a Közvetlen értékesítést, és a ló árához írd be a pontos összeget, amennyiért el szeretnéd adni lovadat, majd kattints a Lovam eladása gombra.

Lefoglalt értékesítés

A lefoglalt értékesítéshez való hozzáféréshez legalább 20 nap rangidővel kell rendelkezned (vagy vehetsz 2 zsetonért egy Vállalkozói kulcsot, amely feloldja ezt a korlátot).

A lefoglalt értékesítésre kihelyezett lovak 30 napig kerülnek árusításra. Ha ez idő alatt nem veszi meg a játékos, akinek lefoglalták, akkor az eladás véget ér, és a ló az eladó birtokában marad.

Lépj az eladni kívánt lovad oldalára. Kattints fent, a neve mellett található + jelre, válaszd az Eladás, majd ismét az Eladás opciót.

 

Az eladási módok közül jelöld be a Lefoglalt értékesítést.

 

A lefoglaláshoz írd be a barátod felhasználói nevét, akivel megbeszélted az adás-vételt.

A ló árához írd be a pontos összeget, amennyiért el szeretnéd adni lovadat, majd kattints a Lovam eladása gombra.

Címkék:

Gyakran előforduló problémaként jelentkezik, hogy csak azt hiszitek esetleg, hogy megvettetek egy lovat az árverésen, pedig közben csak licitáltatok egyet rá. Ezen tévhit eloszlatásaként írom, hogy egy árverés úgy működik, hogy a tulaj 3 napra tudja kirakni árverésre a lovát. Amíg ez a 3 nap le nem telik, addig tart az árverés, és addig senki nem szerezheti meg a lovat.
Amikor licitálsz egy lóra, akkor a rendszer levonja az összeget a pénztartalékodból, és te leszel a legmagasabb  összeggel licitáló. De az árverés még tart, és amíg le nem jár, addig más még tud rád licitálni. Ekkor ő lesz a legmagasabb összeggel licitáló, és visszakapod a pénzedet, amivel licitáltál. Az éppen aktuális legmagasabb licitálót láthatod a ló eladási oldalán:

A ló csak akkor lesz ténylegesen a tied, ha te voltál a legmagasabb licitáló az árverés lejártakor.
Ellenőrizd, hogy amikor az árverés lejár, hogy valóban te voltál-e az utolsó licitáló:

Ha ténylegesen véget ért az árverés, akkor az árverés befejezése után néhány percbe beletelik, mire megkapjátok a lovat, legyetek türelemmel! Perceken belül megtaláljátok majd a tenyésztőfarm nélküli lovak tenyésztőfarmon.
Ha esetleg 5-10 perc elteltével sem érkezik meg a ló, akkor frissítsetek F5-tel, de ajánlatosabb Ctrl+F5-tel.

Címkék:

Sajnos lovat semmilyen formában nem lehet gyémánttal vásárolni.
Gyémánttal csak a feketepiaci termékeket tudod megvásárolni 10gyémánt = 1 zseton értékben. (Tehát például egy tételt, mely 3 zsetonba kerül 30 gyémántért vehetsz meg.)

Címkék:

Ha elfogadsz más ajánlatokat is azon kívül, mint amit megadtál a ló árának, akkor alkudhatóvá teheted az eladást, mégpedig az alábbi módon:

Kattints a lovad profil oldalán, lovad neve mellett található  jelre, azon válaszd Eladás, majd ismét az Eladás opciót.

 

Az eladási módnál Közvetlen értékesítést. Ezek után az Ár kiválasztása dobozban pipáld ki az Alkudható ár jelölőnégyzetet.

Címkék:

Ha lejár az árverés vagy az értékesítés ideje, és ez idő alatt senki nem licitált a lóra, illetve nem vette meg, az eladás egész egyszerűen leáll, megszűnik, és a ló továbbra is a gazdája tulajdonában marad, aki ez után tovább gondozhatja, vagy újra kiteheti eladásra.

Címkék:

Lépj a Kereskedés → Tétel csere oldalra. Azon belül kattints az  Árucseréim kezelése ikonra. Itt válaszd ki, hogy milyen tételcserét szeretnél.

 • nyilvánosat: minden játékos láthatja a tételcsere javaslatodat, és bárki elfogadhatja azt;
 • egy játékos részére lefoglalva: csak az általad megadott játékos láthatja a javaslatodat, és csak ő fogadhatja el;
 • ajándékba egy adott játékosnak: ingyen küldhetsz tételt adott játékosnak, így neki semmit nem kell cserébe adni.

Add meg, hogy milyen tételt (és milyen mennyiségben) szeretnél elcserélni mire (és az milyen mennyiségben legyen).

Hetente csak 3 tétel cseréd lehet, amelybe beleszámít az elfogadott tételcsere is, nem csak az általad felajánlott.
Ha rendelkezel VIP számlával, akkor hetente 9 tétel cserét bonyolíthatsz le.
Ha rendelkezel VIP számlával és Ősz pompás lóval, akkor +1 tétel cserét bonyolíthatsz le hetente (vagyis összesen 10-et).

A tételcseréhez csak akkor férsz hozzá, ha megerősítetted az e-mail címedet, amit megtehetsz a
 Számlám/Felhasználói fiók. A megerősítő e-mail azonnal megérkezik. Ha nem találnád, akkor keresd a Spamek között. (Gmail esetén ezt itt találod: bal oldalon Több címke, ezt lenyitod, és ott lesz, a Spam mappa.)

Ehhez a műveletsorhoz segítséget nyújthat a E-mail cím megerősítés és visszaigazolás című cikk.

Címkék:

Erre az alábbi lehetőségeid vannak:

Ló eladása

A másik játékos lefoglal neked egy lovat az értékesítésen a megbeszélt összegért, s te azt megveszed.
Előnye: A pénzküldő fél számára semmilyen veszteséggel nem jár, sőt lesz egy plusz lova. Nagyobb összegeket is lehet így küldeni a másik félnek.
Hátránya: A pénzfogadó félnek veszteséges, ugyanis fel kell áldoznia egy lovát. Ezért érdemes mindig raktáron tartani pár teljesen felesleges és értéktelen lovat az ilyen esetekre.

Tételcsere

Az a játékos, akinek a pénzt küldik lefoglalt a másik játékos számára egy jelentéktelen feketepiaci tételt a megbeszélt összegért.
Előnye: A pénzküldő fél számára semmilyen veszteséggel nem jár, sőt lesz egy plusz tétele. Nagyobb összegeket is lehet így küldeni a másik félnek, de maximum 300.000eq-t.
Hátránya: A pénzfogadó félnek veszteséges, ugyanis fel kell áldoznia egy tételt, még ha viszonylag értéktelen is. Mindkét félnek rendelkeznie kell szabad tételcsere lehetőséggel.

Fedeztetés

Kisebb pénzösszeg esetén fedeztetésen keresztül is meg lehet oldani a pénzküldést, mégpedig úgy, hogy a pénzt fogadó játékos kirak a pénzt küldő játékosnak egy lefoglalt fedeztetést a megbeszélt pénzösszegért.
Előnye: A pénzfogadó fél számára semmilyen veszteséggel nem jár (csupán valamelyik csődöre kevéske energiáját kell beáldozni).
Hátránya: A pénzküldő félnek veszteséges, ugyanis a fedeztetés elfogadásakor a fedeztetés díján kívül az állatorvosi költségeket is ki kell fizetni, ami magas pénztartalék esetén akár 2500 equus is lehet, de minimum 100 equus. Csak 7500 equusig lehet ilyen formában pénzt küldeni másik játékosnak.

Címkék:

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom