Lógondozás

1. oldal / 3

Egy öregedési pont felhasználásával lovad 2 hónapot öregszik, és így nem kell megvárnod a másnapot, hogy a rendszer által öregedjen.

Hogyan lehet öregedési pontokat szerezni?

 • Ha legondozol egy lovat, akkor a következő nap lehetséges, hogy lovad talál neked egy öregedési pontot. (Kivétel ez alól a Morpheusz karjával rendelkező lovak.)
 • Eseményeken juthatsz hozzá. (Ilyenkor általában 5, 10, esetleg 20 darabot tudsz nyerni egyszerre.)
 • Elkaphatsz öregedési pont UFO-t (rendszer UFO-t, vagy testre szabott UFO-t egy Pegazus vagy VIP számlás játékos profil oldalán).
 • Kaphatsz barátoktól ajándékba. (10 nap rangidő szükséges hozzá.)
 • Pompás lovak segítségével:
  • Ametiszt (Miután felébred egy UFO-t jelenít meg valamelyik oldalon, ami lehet Gyémánt vagy öregedési pont.)
 • Bőségszaruban és Titánok kihívásában találhatsz.
 • Ha egyáltalán nincsen öregedési pontod, akkor a rendszer automatikusan ad neked kettőt a következő napon.
 • Gyémántért vehetsz 1 gyémánt = 1 öregedési pont arányban a Kereskedés → Áruház → (jobb oldalt) VegyesÖregedési pontKategória: Vegyes oldalon. (Azonban nem ajánlom, mert gazdaságtalan.)
 • Zsetonért vehetsz. Ekkor a következő lehetőségek közül választhatsz:
  • 1 zseton = 20 öregedési pont
  • 3 zseton = 70 öregedési pont
  • 10 zseton = 300 öregedési pont
   Kereskedés → Áruház → (jobb oldalt) Vegyes → Öregedési pont → Kategória: Vegyes oldalon. (Szintén nem ajánlom, gazdaságtalan.)
Címkék:

Az almoztatás tulajdonképpen az, hogy elküldöd a lovat aludni.

Ahhoz, hogy el tudd küldeni lovadat aludni, regisztrálnod kell egy lovardába vagy rendelkezned kell Hüpnosz takarójával.

Az Elküldés aludni gombra kattintva tudod elküldeni aludni.

 

Ez után minden gond nélkül öregítheted lovad. Ha anélkül öregítenéd, hogy elküldenéd aludni, akkor másnapra veszít egészségéből (kb. 20%-ot).

Ahhoz, hogy lovad öregedjen, ez után vagy megvárod a másnap 05:00 órát, amikor is megkezdődik a játékban az újabb nap és frissül a szerver, vagy öregítő pontokkal öregíted.

 

Ha lovadnak Morpheusz karját adsz, akkor öregítő pontok nélkül öregítheted. Ezt a tételt csak 3 évnél idősebb lovak használhatják. Ha lovad rendelkezik Bölcsek kövével, akkor amint elérte a 30 éves kort, a tétel lekerül róla, és a továbbiakban újra öregítő pontokat kell használnod.

Címkék:

Ha megsimogatod lovadat, akkor energiája növekedni fog. Ezen növekedés mértéke lovad pillanatnyi energiájától függ. Minél kevesebb energiája van lovadnak, annál több energiát nyer vissza egy simogatás során. Maximum 12% energiát kaphat így; ezt akkor kapja, ha 0% energiával simogatod meg.

Ha lovad rendelkezik Philotesz simogatása tétellel, egy nap 2x is megsimogathatod, így tovább növelheted energiáját.

Címkék:

Ha leápolod lovadat, akkor hangulata 5-6%-kal fog növekedni. Ezen növekedés mértéke lovad pillanatnyi energiájától függ. Minél kevesebb energiája van lovadnak, annál kevesebb hangulatot nyer vissza egy ápolás során. Maximum 6% hangulatot kaphat így; ezt kb. 90-100%-os energiaszinten történő ápoláskor kapja.

Címkék:

Ha sárgarépát adsz lovadnak, akkor energiája 8%-kal fog növekedni.

 

Címkék:

Takarmánykeveréket akkor tudsz adni lovadnak, ha rendelkezel vele a tenyésztői raktárkészletedben, vagy ha olyan lovardában panzióztatod, amelyik rendelkezik Takarmánykeverékkel.

Ha lovad olyan lovardában panziózik, amely rendelkezik Takarmánykeverékkel, akkor ez automatikusan a lovarda tartalékából kerül felhasználásra, akár rendelkezel egyébként a tenyésztői raktárkészletedben vele, akár nem.

A Takarmánykeverék

 • 10% energiát,
 • 10% hangulatot, és
 • 5% egészséget

ad lovadnak.

Takarmánykeverék csak 2 évnél idősebb lovaknak adható.
A 25 év feletti lovak csak energiát és hangulatot kapnak a Takarmánykeveréktől; egészségüket nem nyerik vissza. (A 25. életévüket betöltött nem halhatatlan (Bölcsek kövével nem rendelkező) lovak fokozatosan veszítenek képességeikből és egészségükből, mígnem 30-32 éves korukban meghalnak.)

Takarmánykeveréket vásárolhatsz az Áruházban (KereskedésÁruház) vagy előállíthatod olcsóbban saját Műhelyedben (LovardaMűhelyekTermék gombFogyóeszközökTakarmánykeverékTakarmánykeverék)

Címkék:
 • Etesd meg.
 • Itasd meg (2% energia). Ha lovad olyan bokszban panziózik, amelyben van Itatóvályú, akkor 4x több energiát kap itatáskor. Ha rendelkezel szökőkúttal, akkor 3x több energiát kap itatáskor. Így egy Itatóvályús bokszban lévő ló, szökőkúttal ellátva akár +24% (2×4×3) energiát is kaphat egy itatáskor.
 • Simogasd meg (0-12% energia). (Minél kevesebb energiája van lovadnak, annál több energiát nyer vissza egy simogatáskor, és minél több energiája van lovadnak, annál kevesebb energiát kap vissza simogatáskor. Így tehát 0%-os energiaszint esetén +12% energiát kap, 100%-os energiaszint esetén +0% energiát kap simogatáskor.)
 • Adj neki Takarmánykeveréket (+10% energia).
 • Adj neki Sárgarépát (+8% energia).
 • Időben (legkésőbb 22:00-kor) küldd el aludni.
 • Továbbá: A bokszokban található alomfajta befolyásolja a vemhes kancák energiaveszteségét a szülés közben. Kancád kevesebb energiát fog veszíteni Len alommal, mint Szalma alommal.
Címkék:
 • Itasd meg (+1% hangulat). Ha lovad olyan bokszban van, amely rendelkezik Itatóvályúval, akkor 4x több hangulatot nyer vissza itatáskor.
 • Ápold le (+6% hangulat)
 • Adj neki Takarmánykeveréket (+10% hangulat)
 • Adj vele lovaglóleckét (+3% hangulat).
 • Adj vele fedeztetést / fedeztesd (+10% hangulat)
 • Adj neki Almát a ló profil oldalán. (Ezt a saját profil oldaladról érheted el.)
 • Maximum 22:00-kor küldd el aludni, és ne végezzen ez után cselekvést, különben másnap alacsony hangulattal fog ébredni
Címkék:
 • Ha túl sovány akkor adj neki 20 Takarmányt +15 Zabot, és ne dolgoztasd (ne tréningezzen, ne versenyezzen, ne lovagoljon ki) egészen addig (napról napra), amíg vissza nem nyeri normális testsúlyát.
 • Ha túl kövér, akkor ne adj neki enni semmit.
 • Figyelj oda, hogy lovadnak mindig a megfelelő mennyiségű Takarmányt és Zabot add. Az Etetés menüben a / jel jobb oldalán lévő félkövér szám mutatja a szükséges takarmánymennyiséget, a bal oldalon lévő szám pedig a már elfogyasztott mennyiséget. Vigyázz, mert miután lovad dolgozott (tréning, küldetés, kilovaglás, verseny), nőhet a kívánt mennyiség.
 • Adj neki Takarmánykeveréket (+5% egészség).
 • Ha lovad egészsége rendkívül alacsony, és nem biztos, hogy időben helyre tudod hozni, akkor adhatsz neki Fekete orchideát, amely visszaállítja minden szükségletét 100%-ra. De vigyázz, ettől lovad értékei még nem változnak, vagyis ha sovány volt, továbbra is sovány marad, ha kövér volt, továbbra is kövér marad, stb. Továbbra is oda kell rá figyelned, hogy a szükségleteinek megfelelően gondozd.
 • A halandó lovak egészsége 25 éves koruktól kezdve fokozatosan csökken, megfelelő gondozás mellett is. Ha lovat elmúlt 25 éves és nem rendelkezik Bölcsek kövével, akkor az egészség csökkenés természetes. Ez esetben kb. 32-33 éves korában elpusztul. Ha nem szeretnéd, hogy elpusztuljon adj neki Bölcsek kövét, akkor örök életű marad.
Címkék:

A Howrse-on régebben volt lehetőség bizonyos játszótársak vásárlására az Áruházban, a ritkább fajtákat Bőségszaruban lehetett találni, vagy az eseményeken nyerni.
Azonban 2012. júliusában a Játszótársak Utazása esemény keretében el kellett engedni a játszótársakat, akik ajándékokat adtak, mikor megérkeztek utazásuk végére. Azok a játszótársakat, amelyek az esemény végéig nem lettek hozzátársítva egy lóhoz, kikerültek a játékosok raktárkészleteiből, és ezzel örökre megszűntek létezni.
Most már csak úgy szerezhetsz be egy játszótársat, ha egy olyan lovat veszel, aki rendelkezik vele, de a játszótársat nem adhatod egy másik lónak, az örökre az övé marad, és többé már egy lónak sem lehet játszótársat adni.

Mire jó a játszótárs?

A játszótárs bónusz díjlovagló képességpontot ad a lónak a játszótárs fajtájától függően.
A játszótárs alapvetően alszik, majd mikor elvégezted lovaddal az aznapi első tevékenységet, akkor a játszótárs felébred. (Ezért van minden játszótársnak két illusztrációja; egy alvó és egy ébren lévő.)

Címkék:

1. oldal / 3

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom