Lovardaépítés

A lovarda létrehozása

Lovardát a LovardaIroda menüpontban tudsz létrehozni, miután elérted 20 nap rangidődet. (Ha nem akarod megvárni a 20 napot, vehetsz Vállalkozói kulcsot is 2 zseton ellenében, amely felold, minden funkciót, mely 30. napi rangidődig lenne.)
Minden játékos legfeljebb egy lovardával rendelkezhet.
Miután létrehoztad lovardádat, ki kell választanod a specialitását (angol vagy western specialitású lovardát szeretnél-e) és lovardád elhelyezkedését (erdőben, hegyvidéken vagy tengerparton legyen-e).
Lovardád ezen tulajdonságait később nem módosíthatod, ezért alaposan gondold át, milyen specialitást és elhelyezkedést választasz. Ha később mégis mindenképpen meg szeretnéd változtatni, ahhoz újra kell indítanod a lovardádat, amihez magát az egész játékodat kell újra indítani, és előröl kell kezdened annak felépítését.

Az első lépések - a pénztartalék növelése

Az első kb. egy hónapot érdemes csak arra szánni, hogy növeld pénztartalékodat, és fejleszd bevételi forrásaidat, így a későbbiekben sokkal gyorsabban fejlesztheted lovardádat.

Növénytermesztésből származó bevétel

Legcélszerűbb megoldás, ha kezdésből veszel 3-4 db közepes méretű Legelőt és 3-4 db Melegházat (mindezek persze csak támpontok, vásárolj úgy, hogy anyagilag a legjobban jöjj ki).
Az equus/nap lebontásban a legjövedelmezőbb az Abrak termesztés (Lucerna vetőmagból). Ezért érdemes az elején egyfolytában Abrakot termesztened (nyáron lehet Legelőkön, a többi évszakban pedig Melegházakban). 
Ha nincs elég melegházad, akkor tavasszal Len magot ültess; az a második legjövedelmezőbb bevételi forrás.
Mindig lótrágyából előállított természetes trágyával ültesd el növényeidet, hogy minél gyorsabban megnőjenek, így minél rövidebb idő alatt minél több növényt termeszthetsz, s annál több pénzt kereshetsz.
A megtermesztett növényeket add el. Az első 1-2 hónapban mindet eladhatod, hiszen a legelején a cél kizárólag az, hogy minél több bevételi forrásod legyen.
Ha elegendő pénzed gyűlt össze, akkor vegyél Nagy Legelőket és Nagy Melegházakat. A maximális bevételi forrás eléréséhez összesen 12db Nagy Legelőre és 6db Nagy Melegházra lesz szükséged + a panziós lovak legeltetésére szánt Legelők. Ezen kívül szükséged lesz a 12 Nagy Legelőn Traktorra és Etető vályúra. Traktort és Etető vályút kizárólag Nagy Legelőn állíts fel, mert később nem lehet áthelyezni őket.
(Ez azért szükséges, hogy mindig legyen 6 legelőd, amelyen termeszteni és teheneket tenyészteni tudsz, és 6, amelyik ugaron van, így tudod őket cserélgetni, és mindig 95-100% lesz terméshozamod. A Melegházakat nem tudod ugarra tenni, és a rajta termelendő növény mennyisége se függ annak elhasználódottságától, tehát abból nem kell duplázni.)

Trágyaértékesítésből származó bevétel

Lovaid által termelt Lótrágyából készíts Trágyát a Műhelyben: Lovarda → Műhelyek → Termék gomb → Fogyóeszköz → Trágya
Az így kapott Trágyát add el az Áruházban. Így lószámtól függően sok pénzt kereshetsz.
Miután betakarítottad a növényeket, add el az Áruházban, a befolyó pénzből pedig vegyél nagy legelőket, és madárijesztőket. A Traktort célszerű csak a 25 holdas, nagy Legelőkön elhelyezni, mert később nem lehet áthelyezni őket.

Len alom

A len alomból csak annyit adj el, hogy maradjon elegendő ahhoz, hogy minden bokszba kerüljön minden napra a következő len termés betakarításáig. Ez ugyanis a legkiválóbb minőségű alom, és ha elengedő mennyiséggel rendelkezel vele, máris megkezdheted lovardád presztízsének növelését.

Javaslom, ne állj meg a bevételi források növelésével addig, amíg meg nem szerezted minimum a 6 Nagy Legelőt. Ez után lassan nekiláthatsz bokszokat venni, a Sárgarépához és Takarmánykeverékhez szükséges növényeket termeszteni, de minden hónapban fejlessz legalább 1 bevételi forrást, azaz vegyél legalább egy Nagy Legelőt vagy egy Nagy Műhelyet vagy egy Traktort (amíg össze nem gyűlik a 12db Nagy Legelő + 12db Traktor + 12db Etető vályú + a panziós lovaknak szánt legelők).

Építkezés


Legelők

Miután biztosítottad a megfelelő bevételi forrásokat elkezdheted az "építkezést". Ügyelj rá, hogy a termesztésre szánt legelőkön kívül mindig elegendő (bokszonként 1 hold) legelővel rendelkezz. Addig soha ne vegyél új bokszot, amíg ezt a feltételt nem tudod biztosítani. Lehetőség szerint a legeltetésre szánt legelőid is Nagy Legelők legyenek. Várd ki, és spórold össze a pénzt a nagy legelőre. Jobban megéri, minthogy megveszed a kisebb legelőket, amit később cserélhetsz nagyobbra, és a kis legelő ára teljesen elveszik.

Bokszok

Ha nem akarsz feleslegesen több pénzt költeni arra, hogy egy kisebb bokszot nagyobbra cserélj, akkor ebben az esetben is érdemes összespórolni a pénzt a legnagyobb bokszra.
Továbbá a feljavítani bokszot már nem is lehet (régebben lehetett). A lerombolt bokszért kompenzáció nem jár, tehát equust nem kapsz vissza, de ha volt benne Zuhany vagy Itatóvályú, az a raktárkészletedbe kerül.
Gazdaságilag itt is egyértelműen a Nagy Bokszra való spórolás éri meg jobban, így ha türelmes vagy, inkább várd ki.

Versenypályák (angol specialitású lovarda esetén)

Lovardád megalapításakor kapsz egy kis versenypályát. A leggazdaságosabb, ha emellé rögtön egy nagy versenypályát veszel, majd az első, kis versenypályát is egyből nagyobbra cseréled.
A versenypályák vételéhez, versenyek beszüntetéséhez, versenypálya lerombolásához segítséget talál Versenypályák cikkben.

Szolgáltatások

A Sárgarépa, Abrak, Zab termesztést és a Takarmánykeverék készítést csak biztos a bevételi források megteremtése után célszerű elkezdeni (hiszen ekkor már gyorsan tudsz haladni a bokszok növelésével is.)

Sárgarépa, Abrak, Zab, Len alom

Mivel a Len vetőmag, a Sárgarépa vetőmag és a Zab vetőmag is tavasszal ültethető, felváltva érdemes őket tavasszal termeszteni. Nyáron pedig Abrakot kell termeszteni Lucerna vetőmaggal.
Lehetőség szerint mindig Nagy, Traktorral ellátott Legelőn termessz, lótrágyából előállított természetes Trágyával.

Takarmánykeverék

A Takarmánykeverékhez szükséges növények: Búza, Lenmag, Alma (attól függően, hogy mekkora Műhelyben készíted el kevesebb, ill. több alapanyagra lesz szükséged, és kevesebb, ill. több Takarmánykeverék fog elkészülni).
Mivel az Alma 1 teljes hónapig érik, ezért kénytelenek vagyunk 1 Legelőt 1 hónapon keresztül nélkülözni, ezért érdemes egy Nagy, Traktorral ellágott legelőt választanunk erre a célra, hogy minél több Almánk teremjen (amiből aztán NEM adjuk el, a felesleget sem), hogy lehetőleg ne sokszor kelljen nélkülözni 1 teljes hónapig 1 legelőt.

Felszerelések

Felszereléseket többnyire az Áruházban (KereskedésÁruház) vehetsz, de sokat kaphatsz az események során, és néhányat UFO-kban is elkaphatsz. Ha rendelkezel legalább annyi darabbal egy adott felszerelésből, amennyi boksszal rendelkezel, akkor azt a panziós lovak számára bocsáthatod.
Ehhez lépj a Lovarda → Irányítóközpont → Előnyök panziós lovak számára fülre, és a Rendelkezésre bocsátás panziós lovak számára oszlopban jelöld be a kívánt felszerelést.

Zuhanyok

Ha már biztos bevételi forrásaink vannak, elegendő Legelővel, Sárgarépával, Abrakkal, Zabbal és Takarmánykeverékkel rendelkezel, akkor elkezdhetsz költeni a Zuhanyokra is. Addig ne is hagyd abba, amíg az összes bokszodat el nem láttad Zuhannyal. A Zuhannyal ellátott bokszban panziózó ló 10%-kal kevesebb energiát használ fel, amikor dolgozik (tréningezik, kilovagol, versenyez, küldetésre megy), ezért nagy kereslete van a tenyésztők körében, és népszerűsíti lovardádat, és a presztízsbe is beleszámít.

Itatóvályúk

A Zuhanyok talán egy fél fokkal értékesebbek, mint az Itatóvályúk, de ez utóbbiak se elhanyagolandók. Amikor az összes bokszodba került Zuhany, akkor szép lassan adj hozzá az összes bokszodhoz Itatóvályút. Az Itatóvályúval ellátott bokszban panziózó ló 4x több energiát és hangulatot nyer vissza itatáskor.

Címkék:

2014. december 3-án összevonták a tenyésztői és lovarda pénztartalékokat és raktárkészleteket. Ennek következtében többé már nem lehet sem törölni sem újrakezdeni a lovardát.

Címkék:

A lovardád nevét és bemutatóját a lovardád profil oldalán (LovardaIrányítóközpont → A lovarda oldala) a Bemutatónál található Módosítás ikonra kattintva változtathatod meg.

Címkék:

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom