Presztízs

Lovardád versenyeinek presztízse akkor fog növekedni, ha egyre magasabb és magasabb képességponttal rendelkező lovak vesznek rajta részt, és gyakran (lehetőleg minden nap) kerül megrendezésre. A magas képességponttal rendelkező lovak azonban csak a magas nyereményalappal rendelkező versenyen vesznek részt (legszívesebben a magas nyereményalappal rendelkező könnyű versenyeken). Ha nő a presztízs, azáltal a verseny nyereményalapja is növekszik.

Ahhoz, hogy nagyobb képességű lovak vegyenek rajta részt, állítsd nehezebbre a pályát (pl. legyen rajta több akadály, legyen hosszabb, legyen benne több lépésszám). Azonban ügyelned kell arra, hogy a verseny nehézsége arányos legyen a verseny nyereményalapjával. Ha túl magasra teszed a mércét egy túl alacsony nyereményalaphoz képest, akkor senki sem fog rá nevezni, így soha nem is fog megrendeződni, és ezáltal a presztízzsel együtt a nyereményalap is csökkenni fog, aminek következtében még kevesebb esélyed lesz arra, hogy bárki is benevezzen a versenyedre; magas képességű lovak főképp nem fognak nevezni, így a presztízs, ezáltal a nyereményalap is tovább csökken.
Ezért csak szépen lassan, fokozatosan emeld a nehézségét. Erre nincsenek konkrét képletek, érezni kell, hogy mennyi a maximum nehézség, amit éppen megengedhetsz magadnak.
Egy kezdő versenyt mindig a minimum nehézséggel kezdj, és ha azt látod, hogy folyamatosan megrendeződik, akkor emelheted egy kicsit a nehézséget. Általában ha 10-20 napon keresztül minden nap megrendeződik a verseny, azonos nehézség mellett, akkor ez után növelheted 5-10%-kal a verseny nehézségét. Nálam ez a módszer vált be.

Ahhoz, hogy elősegítsd azt, hogy megrendeződjön a versenyed, nevezd saját lova(i)dat saját versenyedre, így előrébb fog kerülni a versenyek listáján, és mások is előbb fognak nevezni rá.

Címkék:

A lovarda presztízse számos tényezőtől függ, melyek a következők:

A lovarda kényelme


Bokszok mérete

Minél több, minél nagyobb bokszod van, annál nagyobb a presztízs.

Alom minősége

A Szalma alom gyengébb minőségű alom, és kevesebb presztízst ad lovardádnak, ha ezt használod. A Len alom a legjobb minőségű, tehát ez utóbbit érdemes használni a magasabb presztízs elérése érdekében. Ezt persze Len magok elültetésével, megtermesztésével és a kész termény learatásával szerezheted meg.

Zuhanyok

Minél több, annál jobb. Lehetőség szerint minden bokszban legyen.

Táplálékok

Ha lovardád szolgáltat a panziós lovak számára Sárgarépát, Takarmánykeveréket, Abrakot és Zabot, az növeli a presztízst.
Ahhoz, hogy egyáltalán a panziós lovak számára tudd biztosítani ezeket minimum az alábbi mennyiségekkel kell rendelkezned:

  • Sárgarépa: 15 db/boksz
  • Takarmánykeverék: 15 db/boksz
  • Abrak: 150 db/boksz
  • Zab: 75 db/boksz

Ahhoz, hogy a maximális presztízst érhesd el minimum az alábbi mennyiségekkel kell rendelkezned:

  • Sárgarépa: 30 db/boksz
  • Takarmánykeverék: 30 db/boksz
  • Abrak: 300 db/boksz
  • Zab: 150 db/boksz

darabbal kell rendelkezned.

Felszerelések

Ha lovardád szolgáltat a panziós lovak számára felszereléseket (kantár, nyereg, fülvédő, nyeregalátét, lábszárvédő), az növeli a presztízst.
A maximális presztízs elérése érdekében mindegyik felszereléstípusból a legjobb minőségűt szolgáltasd panziósaid számára.
Ezeket az Áruházban veheted meg. Ügyelj rá, hogy a lovarda típusodnak (angol / western) megfelelő felszereléseket vásárolj.
Csak akkor tudsz adott fajtájú felszerelést biztosítani, ha legalább a bokszaid számának megfelelő mennyiséggel rendelkezel vele.

Legelő presztízs


Legelők mérete

Bokszonként 1 holdnyi legelő szükséges, melyek legeltetésre vannak használva.

Legelők termékenysége

Minél termékenyebbek legelőid, annál nagyobb lehet lovardád presztízse, annál többet legelhetnek rajta az ott panziózó lovak, és annál több termény teremhet meg rajta. Legelőid minden nap veszítenek termékenységükből, hogyha használatban vannak (akár legeltetésre, akár termesztésre). Ahhoz, hogy növekedjen termékenységük, hagyd őket ugaron. Minden nap, amikor ugaron hagyod a legelőd, termékenysége 1%-kal növekszik tavasszal és ősszel, 3%-kal nyáron, és 0,2%-kal télen.

Tipp: Optimális legelőmennyiség és legelők váltogatása

A legalkalmasabb legelőmennyiség és minőség, ha rendelkezel 10db nagy legelővel (2×6db) a növénytermesztéshez, és plusz 2x annyi holdnyi legelővel, mint ahány bokszod van. (Tehát ha mondjuk van 30 bokszod, akkor 60 holdnyi legelővel kell rendelkezned a 12db növénytermesztésre szánt legelőn kívül.)
Érdemes, és így le tudod pár naponta váltani a 95-98%-os termékenységű legelőket 100%-os termékenységűekre. (A 95-98%-os termékenységű legelőket hagyd ugaron, és 100%-os termékenységű legelőket állíts át legeltetésre.)

Lovarda kapacitás

Minél több boksszal rendelkezik lovardád, annál több lovat tud elszállásolni, és annál nagyobb lesz a presztízse. Azonban több, mint 100 boksz már nem növeli tovább a presztízst, így max. 100 bokszig érdemes bővíteni a lovardát. Továbbá min. 50%-os telítettséggel kell rendelkezned (vagyis legalább feleannyi lónak kell nálad panziózni, mint ahány bokszod van) a maximális presztízs eléréséhez.

Istálló

A lovardádban panziózó lovak képességei is befolyásolják lovardád presztízsét. A panziózó lovak legjobb képessége kerül beszámításra. Az így kapott presztízs a szerver, azonos képességben legjobb lovához méri a rendszer.
Például: A szerver legmagasabb ügetés képességponttal rendelkező lovának 500 az ügetés pontja. Ez a 100%. Nálad van elszállásolva egy ló, amelynek szintén az ügetés a legjobb képessége, és van 200 ügetés képességpontja. Akkor ez a ló 40%-os (200/500*100) presztízst jelent neked. Ha tegyük fel mellett van még egy ló, amelyik önmagában 60%-os presztízzsel rendelkezik, és még egy, amelyik önmagában 75%-os presztízzsel rendelkezik, és ez a 3 ló van a lovardádban, akkor az összesített istálló presztízsed 58,33% (átlagszámítás: (40+60+75)/3) lesz.
A pompás lovakat és vadlovakat egyáltalán nem számolj bele a rendszer.
Beállíthatsz egy minimum képességszintet a LovardaIrányítóközpont → Panziózás fülön. A módosítás pillanatától fogva már csak a beállított értéknél nagyobb képességgel rendelkező lovak fognak tudni beregisztrálni hozzád. Az addig ott panziózó lovak továbbra is bent maradnak, még ha kisebb is a képességük, egészen a panziózás lejáratának dátumáig, de ez idő alatt akár hosszabbítási kérelmet is küldhetnek, amit természetesen nem kötelező elfogadni, de megteheted.
Ügyelj rá, hogy lovardád presztízséhez képest arányos képességminimumot állíts be, mert ha túl magasra állítod, és ehhez képest keveset nyújt a lovardád, akkor senki nem fogja a te lovardádat választani. A magasabb képességekkel rendelkező lovak gazdái jobb lovardákat keresnek.

 

Versenyek

Minél nagyobb presztízzsel rendelkeznek versenyeid, annál jobban nő lovardádé is. Mivel ez egy kicsit mélyebb kifejtést igényel, ezért külön bejegyzésben, a Verseny presztízs című posztban foglalkozok ezzel a témával.

Címkék:

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom