Versenyek

Ehhez először is létre kell hoznod lovardád bokrétáját, amit megtehetsz a Lovarda → Versenyek →
 Bokréta szerkesztése oldalon. Itt válaszd ki, milyen színű, formájú és mintázatú bokrétát szeretnél, majd kattints a Mentés gombra. A te lovardád minden bokrétás versenyénél ezt a bokrétát fogja kiosztani a győztesnek.

Azonban ennyi nem elég. A 75%-nál nagyobb presztízzsel rendelkező versenyek a bokrétás versenyek.

Vagyis el kell érned, hogy a már meglévő versenyed elérje a 75%-os presztízst, és meg is tartsa azt (vagy tovább növekedjen).

Versenyeid presztízsének növeléséhez segítséget nyújt a Verseny presztízs című bejegyzés.

 

Címkék:

A versenypályákról általánosságban

Ez a funkció csak angol specialitású lovardák esetében elérhető.

A versenypályákon rendeződnek meg az ügető és galopp versenyek.
Egy versenypályán csak egyfajta verseny rendezhető. Tehát egy versenypálya vagy ügető vagy galopp pálya.
A díjlovagló, tereplovagló, díjugrató versenyek ezektől függetlenül rendeződnek, tehát semmilyen kapcsolatban nem állnak a versenypályákkal.

3 féle versenypálya létezik:

  • Kicsi: napi 1 verseny rendeződhet meg rajta (vagy 1 ügető vagy 1 galopp verseny).
  • Közepes: napi 3 verseny rendeződhet meg rajta (vagy 3 ügető vagy 3 galopp verseny).
  • Nagy: 7 verseny rendeződhet meg rajta (vagy 7 ügető vagy 7 galopp verseny).

Az, hogy egy versenypályán xy számú verseny rendeződhet meg egy nap, nem jelenti azt, hogy automatikusan meg is rendeződik ennyi. Annyi verseny fog ténylegesen megrendeződni, ahányszor 5 ló benevez az adott versenyre (mivel egy verseny megrendeződéséhez 5 nevezőre van szükség), de maximálisan a leírásban megadott számú verseny rendeződhet meg.

Versenypályák vétele, cserélése

Amikor megnyitod a lovardádat kapsz ingyen egy kicsi versenypályát, így azonnal el is kezdheted szervezni galopp és ügető versenyeidet. Ez esetben naponta maximum egy ügető vagy egy galopp verseny rendeződhet meg (attól függően, te melyiket szervezted meg rajta).

Ha újabb versenypályát szeretnél vásárolni, azt megteheted a Versenyek oldalon:
LovardaVersenyek → Versenypálya vásárlása gomb.

Maximálisan 2 versenypályával rendelkezhet lovardád.
Ezért, ha már rendelkezel 2 versenypályával, és valamelyiket nagyobbra szeretnéd cserélni, akkor előbb le kell rombolnod azt a pályát, amelyiket lecserélnéd. Ehhez viszont először le kell állítanod a versenyek szervezését az adott versenypályán. Mindez azzal jár, hogy ismét 0-ról kell kezdened versenyed presztízsének növelését, ezért javasolt mihamarabb a legnagyobb versenypályára cserélni mindkét versenypályát, hogy ne a már nehezen megszerzett magas presztízst kelljen ilyen esetben lenullázni.

Versenyszervezés leállításának  és versenypálya törlésének menete:

Lépj a LovardaVersenyekSzervezés oldalra, majd kattints az X Ezen verseny megrendezésének abbahagyása gombra. Ügyelj rá, hogy azt a versenyt töröld, amelyiknek a versenypályáját le szeretnéd cserélni. Ez után töröld a versenypályát.
Ha mindezzel megvagy, megveheted az új (nagyobb) versenypályát, amelyen ismételten meg kell szervezned a kívánt (ügető vagy galopp) versenyt.

Címkék:

Versenyek megszervezése

Versenyeket, versenypályákat létrehozni a LovardaVersenyek menüben az adott versenytípus nevére kattintva tudsz. A létrehozás után nem kell külön meghirdetned a versenyt, 24 óra múlva automatikusan megnyílnak a lovak számára, és szabadon nevezhet rájuk bárki.

Versenyek megrendeződése

Akkor fog megrendeződni a verseny, ha 5-en neveznek rá. Ha a Lovarda → Versenyek oldalon az adott verseny neve fölé viszed a kurzort, láthatod, hogy mikor kezdődik a regisztráció, vagy ha már meg van nyitva, akkor éppen hányan neveztek már rá.

Nyereményalap kontra presztízs

A nyereményalap a presztízstől függ (te magad direkt módon nem állíthatod be). A presztízs pedig attól függ, milyen képességű lovak neveznek a versenyre, illete milyen gyakran kerül megrendezésre az. A magas képességű lovak azonban csak magas nyereményalappal rendelkező versenyekre neveznek.
Ügyelned kell tehát arra, hogy a verseny nehézsége arányos legyen a verseny nyereményalapjával. Ha túl magasra teszed a mércét egy túl alacsony nyereményalaphoz képest, akkor senki sem fog rá nevezni, így soha nem is fog megrendeződni, és ezáltal a presztízzsel együtt a nyereményalap is csökkenni fog, aminek következtében még kevesebb esélyed lesz arra, hogy bárki is benevezzen a versenyedre.
Ezért csak szépen lassan, fokozatosan emeld a nehézségét. Erre nincsenek konkrét képletek, érezni kell, hogy mennyi a maximum nehézség, amit éppen megengedhetsz magadnak.
Egy kezdő versenyt mindig a minimum nehézséggel kezdj, és ha azt látod, hogy folyamatosan megrendeződik, akkor emelheted egy kicsit a nehézséget. Általában ha 10-20 napon keresztül minden nap megrendeződik a verseny, azonos nehézség mellett, akkor ez után növelheted 5-10%-kal a verseny nehézségét. Nálam ez a módszer vált be.

A versenyek presztízsének részletes leírását megtalálod a Verseny presztízs című cikkben.

Címkék:

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom