Jövedelemszerzés

A nem halhatatlan (vagyis Bölcsek kövével nem rendelkező) lovak 25 éves koruktól kezdve folyamatosan veszítenek egészségükből, még ha tökéletesen is gondozod, és 31-32 évesen meghalnak.
Ha egy (min. 30 éves) ló meghal, és ezután a Mennybe (Paradicsomba) küldöd, akkor kárpótlásként kapsz érte egy zsetont (ha bizonyos feltételek teljesülnek).

Csak bizonyos feltételek mellett kapsz zsetont egy 30. életévét betöltött ló halála esetén, melyek a következők:

 • 1 és 10 ló Mennybe küldése esetén jár zseton, 30 napos időtartam alatt. (a 30 napot az első ló mennybe menetele után kell számolni)
 • 11 és 30 ló mennybe küldése esetén 1/3 esély van zseton szerzésre, 2/3 esély egy feketepiaci termék megszerzésére 30 napos időtartamon belül.
 • 30 ló után nem jár jutalom, a 30 napos időszakon belül.

Mi az a zsetonló?

A fenti okokból kifolyólag általában a 25 év feletti nem halhatatlan lovakat szokták zsetonlónak nevezni, kiknek halálukért egy zsetonban részesül aktuális gazdájuk.

Elmúlt a lovam 30 éves, és nem kaptam zsetont. Miért?

Nem azért jár az 1 ajándék zseton, ha lovad elmúlik 30 éves, hanem ha 30. életévét betöltve hal meg, és ezután elküldöd a Mennyországba.

Címkék:

Mire használható a zseton?

A zsetonok számos plusz lehetőséghez juttatnak hozzá téged a játékban.
Lássuk melyek is ezek!

 • Különféle tételeket vásárolhatsz lovad számára a Feketepiacon, melyek különféle bónuszokat adnak neki.
 • Különféle tételeket vásárolhatsz lovardád számára a Titkos piacon.
 • Feltöltheted vele tenyésztői vagy lovardád pénztartalékát equusszal.
 • Megvásárolhatod a zsetonokért kínált lovakat az árveréseken és az értékesítéseken.
 • Előfizethetsz a Pegazus és VIP számlára, mellyel számos plusz kényelmi funkcióval bővül játékfelületed.
 • Öregedési pontokat vehetsz belőle.
 • Az események során hozzásegítenek a nyeremények megszerzéséhez.

Hol és hogyan tudok zsetont szerezni?

Számos módszer van, mellyel zsetonhoz juthatsz. Ezek pedig az alábbiak:

Zseton vásárlása

A Kereskedés → Zsetonjaim oldalon több csomag közül is választhatsz, és innen továbblépve tudod megvenni zsetonjaidat telefonos szöveges üzenet elküldésével vagy bankkártyás vásárlással. Ha nagykorú vagy, vagy rendelkezel szülői engedéllyel, aki segít, akkor nem fog problémát jelenteni ezeken az oldalakon eligazodni. Ha nem ismered ki magad, az azt jelenti, hogy nem vagy nagykorú, és nem rendelkezel szülői engedéllyel. Ez esetben nem engedélyezett a zsetonvásárlás.

Ló eladása

Ha elég ügyes vagy, és nagyon jó lovaid vannak, azokat akár zsetonokért is felkínálhatod az értékesítéseken, illetve, ha rendelkezel Pegazus vagy VIP számlával, akkor az árveréseken is.

Tétel eladása

Az értékesebb tételeket eladhatod zsetonokért más játékosoknak. Erre az üzletelési módra nincsen kifejlesztve funkció, tehát ebben a formában a nem hivatalos, "nem szabályos" üzletelések közé tartozik. Ami valójában nem jelenti azt, hogy te csalsz, amikor ilyen üzletet kötsz, pusztán csak annyit, hogy ha egy ilyen üzlet kapcsán téged veszteség ér, mert a másik fél átvert, úgy neked magadnak kell érte vállalnod a felelősséget, a szerkesztőség nem fog ebben neked segíteni. Éppen ezért így csakis és kizárólag olyan játékosokkal üzletelj, akikben MAXIMÁLISAN megbízol, vagy ha a másik fél fizet előbb, te pedig utóbb.

Equus beváltása

A Kereskedés → Zsetonjaim oldalon találod a Zseton vásárlása pénztartalékomból elnevezésű dobozt. Első zsetonodat 50. rangidőd napján veheted meg pénztartalékod 20%-ából, és ettől a pillanattól kezdve - rangidő szerint - 30 naponta válthatod be újra és újra pénztartalékod ötödét egy zsetonra. A játék a 30 napot mindig a legutolsó vásárlástól számítja. Ha nem használod ki a lehetőséget, és csak később veszel zsetont, mint a 30. nap, akkor sem fogod tudni halmozni. Például ha nem veszel a 30. napon, hanem tovább vársz, akkor se fogsz tudni kettőt venni a 60-dik napon.

Equus eladása

Ha sok equusszal rendelkezel, azt eladhatod más játékosoknak zseton(ok)-ért cserébe. Ez a fajta eljárás is a nem hivatalos, "nem szabályos" üzletkötések közé tartozik. Ami – ismételjük át – valójában nem jelenti azt, hogy te csalsz, amikor ilyen üzletet kötsz, pusztán csak annyit, hogy ha egy ilyen üzlet kapcsán téged veszteség ér, mert a másik fél átvert, úgy neked magadnak kell érte vállalnod a felelősséget, a szerkesztőség nem fog ebben neked segíteni. Éppen ezért így csakis és kizárólag olyan játékosokkal üzletelj, akikben MAXIMÁLISAN megbízol, vagy ha a másik fél fizet előbb, te pedig utóbb.
Az, hogy mennyibe kerül 1 zseton ugyanúgy mindig változó, mint akár adott típusú lovak ára. Évekkel ez előtt 1 zseton 80-100.000 eq-ba került így, majd szépen fokozatosan növekedett. Jelenleg – 2016.03.19. – 1 zsetont kb. 300-400.000 eq-ért lehet eladni/venni.

30 éven túli lovad halála

Ha lovad megérte a 30 éves kort, és nem halhatatlan (azaz nincsen rajta Bölcsek köve), akkor halálakor 1 zsetonnal jutalmaz meg téged, ha elküldöd a Mennybe.
Nem minden 30 év feletti ló haláláért jár zseton, hanem csak az alábbi esetekben:

 • 1 és 10 ló mennybe küldése esetén jár zseton, 30 napos időtartam alatt. (a 30 napot az első ló mennybe menetele után számoljuk)
 • 11 és 30 ló mennybe küldése esetén 1/3 esély van zseton szerzésre, 2/3 esély egy feketepiaci termék megszerzésére.
 • 30 ló után nem jár jutalom, a 30 napos időszakon belül.

Játékos meghívása

1 zseton minden alkalommal, amikor valamely vendéged megveszi első zsetonját.
Figyelem! A saját nevedben történő többszörös regisztráció ilyesfajta előnyökhöz juttatás érdekében súlyos következményekkel jár. A Howrse csapata válogatás nélkül törli a többszörös regisztráció gyanús felhasználókat.

Fyber ajánlatok

A Kereskedés → Zsetonjaim oldalon (jobb fölül) a Fyber ajánlatok teljesítésével. Mindez úgy működik, hogy bizonyos cégek, szervezetek megállapodást kötöttek a Howrse-szal, miszerint ha a Howrse felhasználói teljesítenek az adott cégnél, szervezetnél egy feladatot (például regisztrálnak hozzájuk, kitöltenek egy kérdőívet, előfizetnek valamire), akkor a felhasználó jutalomban részesül. Az ajánlatok folyamatosan változhatnak, és többnyire fizetősek, de akad köztük ingyenes is. Azonban érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket az ajánlatokat. Sok közülük nem is működik.

Munka más játékosok számára

Vannak olyan játékosok, akik más játékosokkal gondoztatják, öletik le, fedeztetik lovaikat, és ezért a munkáért akár zsetonnal is fizetnek. Dolgozhatsz ilyen játékosoknak zseton fizetségért. Azonban itt is csak olyan játékosokkal érdemes üzletet kötni, akik maximálisan megbízhatók, és biztosan ki fogják fizetni a munkádat.

Címkék:

Lehetőségünk van zsetonjainkat equusra váltani, ezzel feltöltve tenyésztői vagy lovardánk pénztartalékát, valamint equust is be tudunk váltani zsetonra. Mindegyik esetben mások a szabályok, illetve az átváltási "árfolyam".

Zseton átváltása equusra

Az oldal tetején, a fejlécben láthatod az éppen aktuális pénztartalékod (xy Equus-od van), legyen szó akár lovardáról, akár a tenyésztői pénztartalékról.

Ha erre a szövegre rákattintasz, akkor jelenik meg az Equus oldal, amelyen pénztartalékodat gyémánttal, illetve zsetonnal is feltöltheted az alábbi árfolyam szerint:

 • 1 gyémánt = 2 000 Equus
 • 1 zseton = 40 000 Equus
 • 3 zseton = 180 000 Equus
 • 10 zseton = 800 000 Equus

Equus átváltása zsetonra

A ProfilZsetonjaim oldalon a Zseton vásárlása pénztartalékomból elnevezésű dobozban tudsz pénztartalékod 20%-ából 1 zsetont venni. Ezt legelőször 50. játéknapodon teheted meg, majd ezt követően minden 30. napon.

A számlálást mindig az utolsó vásárlási naptól kezdi a rendszer, tehát ha nem használod ki a lehetőséget, akkor sem fogod tudni halmozni a zsetonvásárlási lehetőséget. Vagyis ha például nem vettél a 30. napon, és a 60-adikon akarsz 2 zsetont venni, nem fogod tudni megtenni. Csak egyet vehetsz.

Címkék:

Tételek eladása

 • Trágya: Plutosz pergamenje nélküli lovaid trágyát termelnek minden nap, ha előtte való nap gondoztad, és elküldted aludni lovadat. Ezt a lótrágyát a Lovarda → Műhelyek oldalon Műhelyeidben Trágyává alakíthatod, amit nagyon jó pénzért eladhatsz a KereskedésÁruházTételek újra eladása oldalon. Az így elkészült Trágyát 101eq-ért adhatod el darabját az Áruházban; míg az ehhez szükséges Lótrágya és Szalma mennyiséget csupán 38eq-ért tudnád eladni. (Egyszerre 100, 200 vagy 300 Trágyát készíthetsz a Műhelyben attól függően, hogy Kicsi, Közepes vagy Nagy Műhellyel rendelkezel.)
 • Alma: Amikor lovadat eteted, akkor Almát találhat. Ez egy viszonylag haszontalan tétel. (Lovad hangulatát növelheted vele, de ha megfelelően gondozod, sose lesz rá szüksége.) Ezért ezt a tételt nyugodt szívvel eladhatod az Áruházban (Kereskedés → Áruház → Tételek újra eladása).
 • Felszerelés, Sárgarépa, Takarmánykeverék: Sokszor hozzájuk juthatsz ingyen, UFO formájában. Tulajdonképpen ezt az így talált mennyiséget adhatod el. De venni ne vegyél azért, hogy aztán eladd őket, mert vásárláskor 2x annyit kell költened rájuk, mint amennyi pénzt kapsz értük az eladáskor, tehát ez veszteséges üzletpolitika lenne.
 • Öregedési pont: Ha nagyon meg vagy szorulva, és nincsen szükséged az öregedési pontokra, akkor ezeket is eladhatod, ráadásul viszonylag drágán, hiszen egyetlen öregedési pontért 100 equust kapsz. De jól gondold meg! Az öregedési pont sokszor értékesebb, mint az equus. Nehezebben lehet hozzájutni. Az equus szerzésnek vannak más, talán jövedelmezőbb módjai is.
 • Termények: Mindenképpen megéri növényeket termeszteni lovardád Legelőin és Melegházaiben, amelyeket aztán – ha nem használsz fel (mindet) a lovardádban – eladhatsz az Áruházban.

Plutosz pergamenje

A Plutosz pergamenjével rendelkező lovaid trágya helyett minden nap, amikor felébrednek equusszal ajándékoznak meg. Ez jövedelmezőbb, mint a trágya önmagában, hiszen egy trágyát 3 equusért tudsz eladni. Tehát ha lovad egy nap 4 trágyát termel, azt 12 equusért tudod eladni, azonban Plutosz pregamenjével rendelkező lovadtól 4 trágya helyett (4x40) 160 equust kapsz.

Versenyek

Versenyen elért helyezéseidért equust kapsz. Minél nagyobb nyereményalapú versenyen veszel részt, és minél jobb helyezést érsz el, annál több equust kaphatsz.

Küldetés

Napjában egyszer Küldetést (Fakitermelés, Vas szállítás, Homok szállítás, Lovaslecke) végezhetsz lovaddal, ha regisztrálva van egy lovardában, így maximum 60 equust kereshetsz naponta. A Küldetésért a lovarda által adott equus mennyiség a lovarda istálló presztízsétől függ.

Lovak eladása

Ha sürgősen szükséged van a pénzre, és van esetleg olyan lovad, amelyet mellőzni tudsz, add el az árverésen vagy a közvetlen értékesítésen.

Menhely

A Menhely az eladás egyik módja. Ha nem szeretnél bajlódni az eladással, akkor a Menhelyen is elhelyezheted lovadat. Sima lovakért 400 equust, unikornis szülővel rendelkező lovakért 2000 equust kapsz, ha beadod a Menhelyre.

Szavazás a Műhelyben

Ha elérted a 30 nap rangidősséget, akkor minden hónap 10-16 között szavazhatsz a Műhelyben az alkotásokra. Minden szavazásért 50 equust zsebelhetsz be, és egy nap 20 alkotásra tudsz szavazni. Ez egy nap 1000 equust, egy hónapban 7000 equust jelent.

Gratuláció Topáznak

"Topáz egy gyémánttal ajándékozza meg a legszerencsésebb játékosokat, akik gratuláltak neki. A többieknek egy kis pénzt ad hálául." Olvasható Topáz pompás ló leírásában. Tehát ha szerencsésebb vagy, akár egy gyémánt is ütheti a markodat, ha gratulálsz Topáznak, egyébként minden gratulációért 50 equus jár. Egy nap maximum 5 Topáznak gratulálhatsz, melyet Topáz profil oldalán a bal oldali Tevékenység dobozban tehetsz meg.
Itt a HunHowrse-on az oldalsávban található Gyorslinkek dobozban találsz is linket 5 db Topázhoz.

Fedeztetés

Ajánld fel nyilvános értékesítésre ménjeidet. Minél magasabb GP-vel rendelkezik a mén, annál többet kérhetsz egy fedeztetésért.

Tenyésztés

 • Ha igazán sok pénzt szeretnél keresni, akkor azért bizony meg kell dolgozni. Egy nagyon jó tenyészetből – a lovak eladásával – nagyon jól meg lehet élni. De ehhez bizony sok munka kell, hogy elég jó lovakat tudj tenyészteni ahhoz, hogy azt el tudd adni viszonylag magas áron, hiszen csak így van értelme. Ez esetben a GP-re kell ráhajtanod.
 • A tenyésztés másik fajtája az unikornisok tenyésztése, mely rengeteg türelmet és kitartást igénylő munka. A sikeresen világra hozott unikornisokat azonban elég magas áron árusíthatod.

Növénytermesztés

A lovarda nyújtotta pénzszerzési lehetőségek közül az első és legjövedelmezőbb módszer a növények termesztése és eladása (ezen belül is talán az Abrak termesztése (Lucerna vetőmag) éri meg a legjobban). A termesztéshez mindig használj Lótrágyából készült természetes Trágyát (amelyet Műhelyben állíthatsz elő), hogy még jobban lerövidítsd az érési folyamatot, így még többet tudj termelni egységnyi idő alatt.
Ha már bőven rendelkezel Sárgarépával, Takarmánykeverékkel, és Len alommal (ezek szükségesek a minél magasabb presztízshez), és már csak a pénzszerzésre kell koncentrálnod, akkor a következőképpen érdemes termesztened a növényeket:

 • Ősszel és télen: Abrak termesztése 6db 25 holdas Melegházban Trágyával
 • Tavasszal: Len alom termesztése 6db 25 holdas, Traktorral ellátott Legelőn Trágyával
 • Nyáron: Abrak termesztése 6db 25 holdas, Traktorral ellátott Legelőn Trágyával

Az így megtermesztett felesleges növényeket és tételeket (amelyeket nem használsz fel lovardádban) add el az Áruházban.

Lovak panzióztatása

A lovak panzióztatásából is lehet némi bevételed. A panziózási ár 20eq/nap – 200eq/nap intervallumban állítható be.
Ha alacsonyan tartod a panziózási árat nem sok bevételed lesz ebből, ellenben sokan fogják nálad panzióztatni lovaikat, ami akár a presztízs növekedéséhez is vezethet.
Ha magas panziózási árat szeretnél megadni, ahhoz bizony fel kell kötni a gatyát, és a maximális kényelemmel kell ellátnod a lovakat (nagy, Zuhanyos, Itatóvályús bokszok, nagy Legelők és Melegházak, Len alom, Sárgarépa, Takarmánykeverék dögivel, legjobb felszerelések), hogy a játékosok nálad panzióztassák lovaikat még ezen a magas áron is.

Szolgáltatások

Ha jó vagy valamiben, pl. bemutatók, avatarok, különféle képek készítése, akkor ezt reklámozhatod (kizárólag a bemutatódban, és az avatárodon; a fórumokon nem), és kérhetsz érte némi pénzt. Bár meg kell jegyezni, a pénzszerzésnek ez a módja nem hivatalos és szabálytalan a Howrse szabályzata szerint.

Címkék:

Több helyen, több módon is volt már közölve, de itt most összegezve, konkrét számadatokkal alátámasztva szeretném megmutatni, hogyan érheti el bárki azt, hogy viszonylag könnyedén, és ami a legfontosabb, ingyen megszerezze az összes pompás lovat. Igen, jól olvastad, INGYEN MEGSZEREZNI AZ ÖSSZES POMPÁS LOVAT.
Jó, okés, ez így nem teljesen igaz, mert ingyen nem adnak semmit sem. De maradjunk annyiban, hogy bármiféle anyagi ráfordítás nélkül. Egész biztos vagyok benne, hogy ez is tetszeni fog :)

Lássuk csak hogyan is működhet ez...

Egy pompás ló megszerzése szinte minden játék esetében átlag 20-30 zseton között mozog. Vegyünk egy 25 zsetonos átlagot. Vagyis átlagban 25 zsetonra van szükséged ahhoz, hogy megszerezz egy pompást.
Az egyszerűség kedvéért vetítsük a számolást egy teljes évre.
Egy event a legtöbb esetben 19 napig tart. Azonban két event között mindig van minimum 3 nap szünet. Így 22 naponta van szükséged 25 zsetonra.
Egy év alatt 365/22=16,5≈ 17 event van, vagyis 17×25= 425 zsetonra van szükség ahhoz, hogy egy évben az összes pompást meg tudd szerezni.
Minden hónapban a pénztartalékod 20%-ából vehetsz egy zsetont. Vagyis így már csak 425-12= 413 zseton az, amelyet elő kell teremtened egy évben. (Ez havi szinten ~35 zseton.) Ezt zsetonlovakból fogjuk előteremteni.

Ha rendelkezel 413 lóval, amelyet minden egyes nap leápolsz és elküldesz aludni, akkor előteremted magadnak azt a lóállományt, amelyből megvan a folyamatos utánpótlásod. De ezt kerekítsük fel 500-ra, mert lehet, hogy nem minden nap tudod leápolni őket, lehet, hogy elhasználod másra a zsetonlovaid fizetőeszközként, lehet hogy többre jön ki a pompások átlag ára, mint 25 zseton, stb.

Saját tapasztalataimra alapozva 10 ló leápolását kb. 1 perc alatt lehet elvégezni (alap számlával, mindenféle VIP-es segédeszköz nélkül), vagyis 500 ló leápolásához kb. 50 percre van szükség.

A fentiekből következik, hogy... és akkor most jól kapaszkodj meg, mert lehet, hogy valami olyasmit fogsz olvasni, amire talán az életben nem gondoltál volna...

MINDÖSSZE NAPI EGYETLEN ÓRA RÁFORDÍTÁSSAL BIZTOSÍTHATOD MAGADNAK,
HOGY INGYEN ÉS BÉRMENTVE MEGSZEREZD AZ ÖSSZES POMPÁS LOVAT!

Hihetetlennek hangzik? Nem az! Mint említettem, nyilván nem teljesen ingyen kapod, mert ingyen semmit nem osztogat senki. Azonban pusztán csak kevéske idővel kell fizetned érte. Szóval itt az ideje a folyamatos siránkozás helyett végre a sarkadra állni, és DOLGOZNI! Megdolgozni azért a pompásért, amely a játék legértékesebb lovai közé tartozik.

Azonban felvetődhet itt még egy kérdés...

Hogyan "varázsolok" fixen 35 zsetont a zsetonlovakból? Úgy, hogy 10 zsetonlovat leölök saját magamnál a fix zsetonért. A többit pedig némi fizetségért mással öletem le. Esetleg eladom a zsetonlovat, és a pénzből zsetont veszek. Ezek a kereskedelmi módszerek már nem tartoznak hivatalosan a "szabályos" kereskedési módok közé, ezért értelem szerűen kizárólag azzal szabad üzletelni, akiben 100%-osan megbízol, vagy hogyha bebiztosítod magad. Pl. ha öletsz, akkor 1-1 zsetonért küldd át az illetőnek a zsetonlovakat. Ha nincs 1db zsetonja se, akkor így járt, nincs üzlet. (1 zseton bőven elég ehhez a művelethez.)

A fenti kalkulációkban nem számoltam azzal, hogy ha megszerzel néhány Gyémántot termelő pompást, amelyek 2-3-5-10-20-30 zsetont kitermelnek neked havi szinten, máris ennyivel kevesebbet kell ténylegesen megszerzendő zsetonok formájában belefektetned. (Például nekem több, mint 30 zsetonnyi Gyémántot termel...nének ki a pompásaim havonta, ha volna időm minden nap foglalkozni velük.) Tehát a fenti számolás egy nagyon pesszimista kvótákkal történő számolás volt. A valóságban – a kezdeti befektetésektől eltekintve (mert a kezdeti lóállományba bizony be kell fektetni) – ennek töredékéből van meg egy pompás.

Aki ezek után nyavalyogni merészel, hogy drágák a játékok, miért nincs már ingyen pompás, azt komolyan mondom... irgum-burgum.

Hogy ki kell "várni", amíg az első "csomag" zsetonló felcseperedik, mert addig nincs zseton, és így pompás se? Nem nyavalyogni! Csinálni! Csak egy kérdésre válaszolj magadban: Fél év, mire felcseperednek az első zsetonlovak, ha csikóként kerülnek hozzád, vagyis fél év, mire először lesz belőlük zsetonod. De akkor lesz! Ha most nem állsz neki ennek az egész folyamatnak, akkor fél év múlva hány zsetonod lesz? ;)

További zseton szerzési lehetőségek ›››

Címkék:

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom