Egyéb

1. oldal / 2

A promóciós kód egy olyan kódszám, amelyet felhasználva és azt érvényesítve nyereményekhez juthatsz.

Mindenkor elérhető promóciós kódok

Ezeket a kódokat különböző promóciós termékekben találhatsz, például újság, magazin, amelyeknek valamelyik oldalán található ez a kód.
Ha megvásárolod az adott újságot (vagyis promóciós terméket), és bemásolod a benne található kódot a KereskedésZsetonjaim oldalon a Promóciós kód szekció szövegmezőjébe, akkor megkapod a kódért járó ajándékokat (pl. kantár, nyereg).

Magyarországon még nem kaphatók ilyen promóciós termékek, csak külföldön. Ezért ennek a funkciónak még csak a külföldi szerverek esetén van jelentősége.

Így néz ki, egy promóciós kódot tartalmazó újság pár ide vonatkozó oldala: (nagyításért katt a képre)
  


Promóciós események

A promóciós események alkalmával Ow üzenetet küld néhány véletlenszerűen kiválasztott játékosnak, benne egy linkkel, amely a promóciós oldalra vezet.
Ha a játékos érvényesíti a promóciós kódot, majd ezután teljesíti a szükséges feltételeket, megkapja a nyereményt, és további 10 játékostársával megoszthatja ezt a lehetőséget.
Néhány példa ilyen promóciós eseményre:
A promóciós kód érvényesítése után...

 • 10db-os zsetoncsomag rendelése esetén nyeremény egy Rubin pompás drágakőló.
 • 10 zseton fizetség esetén nyeremény egy vadló + 10db Aranyalma.
 • 10db-os zsetoncsomag rendelése esetén a nyeremény egy  Gyöngy pompás drágakőló.
 • 40 zsetonért vehetsz 10db Nyx csomagot 60 zseton helyett.
 • 10 zsetont beválthatsz 800.000 Equusra és egy ingyenes Misakira.

Megjegyzés: A promóciós kód nem azonos az sms-es zsetonvásárlás esetén sms-ben kapott kódszámmal. A kettő teljesen két különböző dolog. (A promóciós kódot a Zsetonjaim menü jobb oldalán található Promóciós kód doboz szövegmezőjébe kell bemásolni. Zsetonvásárlás esetén pedig az sms-ben kapott kódot a Zsetonjaim oldal tetején a Szöveges üzenet - Allopass résznél lévő szövegmezőbe.

Címkék:

Mit jelent a népszerűség az általános rangsorolásnál?

A népszerűség arra ad választ, hogy mennyien látogatták meg profil oldalat az előző napon.

Mitől függ a népszerűség? Hogyan lehet növelni a népszerűséget?

Népszerűséged a profiloldalad látogatottságától függ. Minél több játékos látogatja meg egy adott napon az profiloldaladat, annál előrébb léphetsz következő napra a népszerűségi ranglistán.
Minden játékos látogatása csak egyszer számít adott napon, tehát azzal nem leszel előrébb, ha megkéred egy barátodat, hogy látogassa meg 100x az oldaladat, mert csak egyszer fogja számolni a rendszer.

Ugyanígy a lovaidnak és a lovardádnak is van népszerűsége, ami szintén az oldaluk látogatottságától függ.

Címkék:

Tétel "eltűnése"

A tételeknek nem szokásuk csak úgy eltűnni :) Bizonyára van értelmes magyarázat arra, mi történt vele, esetleg figyelmetlen voltál, de sokszor ilyenkor a probléma gyökere a nem helyesen kezelt jelszóra vagy felelőtlen számlamegosztásra és az ebből fakadó visszaélésre eredeztethető vissza.
 Számlám/Felhasználói fiók → Tételeim előzményei oldalon meg tudod nézni, hogy pontosan mi is történt "lábakélt" tételeddel.
Ugyanúgy érdemes ellátogatni erre az oldalra, amikor megnyert, de "meg nem kapott" nyeremény tételről van szó. Így megbizonyosodhatsz róla, hogy valóban nem kaptad-e meg.

Pénz "eltűnése"

Csak hasonlókat tudok mondani, mint az előző bekezdésben. A pénz sem tűnik el csak úgy magától. A legtöbb esetben ilyenkor lova(i)d panziózási kérelmét elfogadta a lovarda igazgató, és ez a pénzösszeg automatikusan levonásra került pénztartalékodból. Esetleg nem figyeltél oda, és mégiscsak elköltöttél némi pénzt. Vagy nem megfelelő személynek adtál számlamegosztást, neadjisten valakinek kiadtad a jelszavad, és ezek az emberek költik el a pénzed.
Az Equusodra, majd onnan az Összes előzmény megtekintése gombra (lent találod) kattintva megnézheted, egészen pontosan mikor és mire költöttél.

Címkék:

Az általános rangsorolásban elért helyezésed az általános rangsorolás Eredmény oszlopában látható számtól függ, amelynek kiszámításában számos tényadat játszik közre.

Ezen eredmény kiszámításakor a következőket veszik számításba:

 • Lovak
  • számuk (maximum 10 000)
  • koruk (max. 30 év/ló)
  • képességeik
 • Rangidősség
 • Trófeák száma

Az a jó, ha minél több képességponttal rendelkező, minél idősebb (max. 30 éves), azonban minél kevesebb lóval rendelkezel. Emellett minél több rangidősséggel és trófeával kell rendelkezned a lehető legjobb eredmény eléréséhez.
A legtöbbet a lovak összesített képessége nyom a latban, ezért elsősorban erre érdemes gyúrni, a többi tényező másodlagos szempont legyen.

Az általános rangsorolás Eredménye pontosan a következőképpen számítódnak ki:

2 * (∑összképesség + 1) * (∑kor + 1)0,025 (trófeák száma + 1)0,03 * (rangidősség + 1)0,01

_____________________________________________________________________________

(lovak száma + 1)0,2

A fenti képlet kifejtését itt olvashatod:
(A ∑ (summa) az összeadás jele.)

Először is vesszük a játékosok 10 000 legjobb képességű lovát és összképességüket beszorozzuk 2-vel:
2 * (∑összképesség + 1)

Ezután megszorozzuk ezt az értéket az összes ló korának összegének (max. 30 év/ló) 0.025-dik hatványával:
(∑kor + 1)0,025 

Ezután az eredményt beszorozzuk a megszerzett trófeák számának 0,03-dik hatványával:
(trófeák száma + 1)0,03

Ezután az eredményt beszorozzuk a rangidősség 0,01-dik hatványával:
(rangidősség + 1)0,01

Végül elosztjuk az eredményt a játékos által birtokolt lovak számának 0,2-dik hatványával:
(lovak száma + 1)0,2

(Plusz 1-et kerekítési problémák elkerülése érdekében kell hozzáadni mindenhol.)


Mindez persze nem csak a te eredményeidtől függ, hanem a többi játékosétól is. Vagyis hiába szerzel sok, jó képességű lovat, ha a rangsorban előtted és körülötted lévő játékosok szintén sok jó képességű lovat szereznek. Ahhoz hogy előrébb léphess a rangsorban, neked jobbnak kell lenned náluk.

Címkék:

Hogyan tudok felvenni valakit barátnak?

Ha te akarod őt felvenni barátnak

Lépj a Közösség → Barátok oldalra. Kattints a Barát hozzáadása linkre. A megjelenő oldalon az Azonosítóhoz írd be barátod felhasználónevét, és ha sikeresen megtaláltad, akit kerestél, kattints a Hozzáadás barátnak gombra.

Ha ő már küldött neked baráti felkérést

Ekkor kapni fogsz egy levelet a Howrse-tól, amiben tájékoztatnak, hogy az illető személy a barátod szeretne lenni. Lehetőséged van közvetlenül a levélben elfogadni vagy elutasítani ezt a felkérést, de megteheted ugyanezt a Közösség → Barátok oldalon szintén az Elfogadás vagy Elutasítás linkre kattintva.

Ajándék küldése barátnak

Ahhoz, hogy akár Takarmánykeveréket, akár bármilyen más, rendelkezésedre álló tételt tudj küldeni valakinek, először is fel kell őt venned a Barátlistádra a KözösségBarátok oldalon a Barátok hozzáadása linkre kattintva, ahol add meg leendő barátod nevét, majd kattints a Keresés gombra, ez után pedig a Hozzáadás Barátnak gombra.

Ez után lépj a profil oldalára, és kattints az oldal tetején található Adj egy tételt ennek a játékosnak: xy feliratra. Itt kiválaszthatod, hogy milyen tételt szeretnél küldeni barátodnak.

Megszorítások:

 • Minimum 5 nap rangidővel kell rendelkeznie mind a két félnek.
 • Csak az itt rendelkezésedre bocsátott tételeket küldheted barátaidnak, mást nem.
 • Egy küldés alkalmával csak egyetlen darabot tudsz küldeni bármiből.
 • Egy barátodnak egy héten csak egyszer tudsz küldeni.
 • Egy héten maximum három barátodnak küldhetsz ajándékot.
Címkék:

Nos, nincs túl sok jó hírem a számodra. Az igazság az, hogy ha ilyen következett be, az azt jelenti, hogy te a Howrse hivatalos kereskedelmi rendszerét megkerülve próbáltál lóhoz, tételhez, pénzhez jutni, és így önszántadból átnyújtottad a másik félnek a saját lovadat/tételedet/pénzedet.

Amennyiben nem szabályszerűen használod a Howrse hivatalos kereskedelmi funkcióit, a felelősség teljes mértékig téged fog terhelni, így Howrse nem fog segíteni rajtad.

A kereskedelem szabályos módjai és tudnivalók:

 • Lovat kizárólag equusért vagy zsetonért lehet eladni. Másik lóra, tételre szabályos keretek között nem lehet cserélni.
 • Tételt kizárólag a tételcserén adhatsz el. Az eladáshoz mind a két fél beleegyezése szükséges.
 • Ha kiraksz valakinek egy tételt ajándékba, azzal te beleegyezel abba, hogy ingyen odaadod neki a tételt.
 • Ugyanígy ha kiraksz valakinek rendkívül olcsón egy lovat, az a másik felet még semmire nem kötelezi. Te olcsón kiraktad a lovat. Ő megveheti, és nyugodt szívvel megteheti, hogy nem jelentkezik nálad többé.
 • Az ajándék lényege az ajándékozás, vagyis a személy aki adja, normál esetben nem vár semmilyen ellenszolgáltatást az ajándékot megkapó féltől.

Így tehát a kereskedelem egyetlen szabályos módja...

 • ...lovak esetében az equus és zseton ellenében történő értékesítés.
 • ...feketepiaci tételek esetében vagy hasonló értékű termékre, vagy 300.000 maximalizált equus mennyiségre történő csere.

Éppen ezért, ha csalás áldozata lettél, a Howrse csapata nem fog tudni neked segíteni. Ne küldj üzenetet ezzel kapcsolatban sem a moderátoroknak, se a Kapcsolat menüpontba.

Ha lóért lóval, feketepiaci tétellel vagy feketepiaci tételért zsetonnal próbálsz fizetni, visszaélsz az értékesítésekkel és a tételcsere funkcióval. Ezért ha csalás áldozatává válsz, az csak és kizárólag a Te hibád, és a saját felelősséged, a következményeket Neked kell viselned!

Éppen ezért – ha minden áron nem hivatalos kereskedelmi funkciót szeretnél használni, akkor – nagyon jól fontold meg, hogy kivel üzletelsz, és ha egy mód van rá, kérd előre a fizetséget, főleg azokkal szemben, akiket nem ismersz.

Címkék:

"A moderátorok a játékosok közül kerülnek kiválasztásra. Ők azért vannak, hogy segítsenek neked, ha szükséged van rá és hogy megbizonyosodjanak róla, hogy a szabályokat mindenki követi."

A moderátorokat az adminisztrátor kéri fel a moderátori munkára, amennyiben alkalmasnak találta rá, és éppen hiány van moderátorokból. Ha valaki alkalmas is, az nem jelenti azt, hogy biztosan moderátor lesz. Bizonyára sok alkalmas személy van a Howrse-on, és csak néhány moderátorra van szükség.

A feltételek, amelyeknek egy moderátor jelöltnek meg kell felelnie:

 • Soha ne kérd, hogy moderátor lehess. Ha ilyet kérsz, nem lehetsz túl megfontolt.
 • Legalább 18 évesnek kell lenned, ahhoz, hogy megfontolt és felelősségteljes moderátor lehess.
 • Soha nem veszíthetsz karmát, és nem szankcionálhatnak. Vagyis teljesen tiszta howrse-os előélettel kell, hogy rendelkezz. Ha csikó elvesztése, vagy valami hasonló miatt veszítesz karmát, az nem számít. Amit a szerkesztőség figyelembe vesz, az a játékos múltbéli viseltetése.
 • A potenciális moderátoroknak rendkívül tapasztaltnak kell lenniük a játékot illetően.
 • A moderátorjelöltnek, barátságosnak és segítőkésznek kell lennie minden játékossal, nem csak a barátaival, és azokkal, akik őt kedvelik.
 • A potenciálos moderátornak rengeteg türelme kell, hogy legyen.
 • A moderátorjelöltnek nem lehet több felhasználói fiókja.
 • Az a játékos, aki valaha csalt, soha nem lehet moderátor.
Címkék:

Az UFO egy a képernyődön ide-oda cikázó tárgy, tétel, amit ha meg tudsz fogni (rá tudsz kattintani), akkor a tartalma a tiéd lesz. Vigyázz, mert néha kicsúszhat a kezedből, és akkor nem kapsz semmit belőle.
Ilyen tételek lehetnek például felszerelések (nyereg, kantár), equus, öregedési pont, de a legszerencsésebbek előtt olykor egy bőségszaru is ellibbenhet.
Ezek az UFO-k a howrse oldalait böngészve teljesen véletlenszerűen bukkannak fel. Nem lehet befolyásolni megjelenésüket.

A Pegazus és VIP számlával rendelkező játékosok testre szabott UFO-t is létre hozhatnak profil oldalukon.
Hogy mi az a testre szabott UFO, azt itt elolvashatod.

Címkék:

Hogyan lehet feketelistára tenni valakit? avagy Hogyan lehet letiltani valakit?

Ha valaki folyton zaklat leveleken keresztül, akkor letilthatod, így nem fog tudni több levelet írni neked, egészen addig, amíg a feketelistádon van. Ehhez nyisd meg az illető valamelyik neked küldött levelét, és kattints a bal oldalon található, profilképe alatti A feladó letiltása szövegre. Ezzel az illető felkerült a fekete listádra, és nem fog tudni üzenetet küldeni neked.
Ezt a tiltást bármikor feloldhatod. Ehhez kattints a Privát üzenetek oldalon található Feketelista fülre. Itt bármikor megtekintheted az általad letiltott személyeket. A tiltás megszüntetéséhez kattints a feloldás szövegre.

Mit jelent az, hogy az üzenet blokkolásra került?

Lehetőséged van valakit tiltani, ha folyton zaklat, így nem tud több üzenetet küldeni neked. Ha levelet próbáltál küldeni valakinek, és azt a hibaüzenetet kapod, hogy Üzenetedet nem lehet továbbítani xy számára, mert blokkolásra került, az azt jelenti, hogy az illető feketelistára tett, vagyis letiltott téged.

Címkék:

Hogyan tudok gratulálni másoknak?

Látogass el bármely játékos profil oldalára. Ennek legegyszerűbb módja, ha rákattintasz a játékos nevére a fórumon, a levelezéseidben vagy a barátlistádon. A játékos profil oldalán találni fogsz egy Gratulációk feliratú dobozt, és ennek alján találod a Gratulálj xy játékához feliratot. Kattints erre a feliratra, és máris gratuláltál az adott játékosnak.

Címkék:

1. oldal / 2

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom