Szaporítás

Mi az a kasztrálás?

A kasztrálás tulajdonképpen a kiherélést jelenti. Ekkor eltávolítják a csődör (mén) ló nemzőszervének egy részét, így fedezésre, további tenyésztésre alkalmatlanná válik.

Mi az előnye?

A Howrse-on belül a versenylovakat szokás kasztrálni, hiszen cserébe a játék képességbónuszt ad a lónak (állóképesség: +8, gyorsaság: +8, díjlovaglás: +4), így kiváló versenyló lehet belőle.

Mi a hátránya?

Mint ahogy fentebb is olvasható a kasztrált lovak további tenyésztésre alkalmatlanok. Fedezést kiadni velük a továbbiakban nem lehet.

Mikor kasztrálhatom lovamat?

A 2,5 és 6 év (azaz 2 év 6 hónap és 6 év) közötti hím lovaidat kasztrálhatod.
A kasztrálás nem másítható meg, nem vonható vissza.

Hogyan kell kasztrálni?

Lovad oldalán a Szaporodás fülön kattints az Általános ikonra, majd a Kasztrálás gombra. 

Mennyi ideig tart?

A kasztrálás 2 órát vesz igénybe lovad napjából.

Címkék:

A lovak életük végéig termékenyek maradnak, még a 25 évesnél idősebbek is. Haláluk pillanatáig lehet őket fedeztetni, és születhet csikójuk. Ha rendelkeznek Bölcsek kövével, akkor örökké fedeztethetőek és termékenyek maradnak.
Kivételt képeznek ez alól a 6 éves koruk előtt kasztrált mén lovak és a már 3x fedezést kiadó szamarak (vagy még kancaként 3 fedezést kapó szamarak, melyeket később Zeusz villámával ménné változtattak). Ők már többé nem szaporíthatók.

Címkék:

Ha megellett a kancád, utána csak 10 hónap múlva tudod fedeztetni. A kancád adatlapján a Szaporodás részben meg tudod nézni pontosan mikor lehet újra fedeztetni.

Címkék:

Lépj azon hím lovad profil oldalára, amellyel fedeztetést szeretnél felajánlani. Kattints a jobb alul található Szaporodás dobozban az Egy kanca fedeztetése ikonra.

Itt 3 opció közül választhatsz:

  • Ingyenes: Ez igazából Nyilvános fedeztetés, csak félre fordították. Ha ezen keresztül ajánlasz fel fedeztetést, akkor azt a howrse összes kancája megtekintheti (kivéve a pompás és speciális lovakat).
  • Lefoglalva egy játékosnak: Ha ezt az opciót választod, akkor olyan fedezést ajánlhatsz fel, amelyet csak egy, általad megadott játékos láthatja, és csak adott kancája számára fogadhatja el.
  • Lefoglalva egyik kancád részére: Ezt a lehetőséget választva saját magadnak ajánlhatsz fel fedeztetést. Ez esetben ki kell választanod a kancádat, amelynek a fedeztetési ajánlatot szeretnéd küldeni. A kanca nevének begépelése során figyelj a kis- és nagybetűk pontosságára. (Ez esetben az egész fedeztetés ingyenes, hiszen semmi értelme annak, hogy magadnak adj pénzt.)

Ha az első 2 opció közül választasz, akkor utána meg kell adnod, hogy hány equust szeretnél elkérni a fedezésedért. 500 és 7500 közötti értéket választhatsz.
Ha egy játékosnak foglalod le, akkor először meg kell adnod a játékos nevét, majd a kiválasztott Kancája nevét. Itt is ügyelj a kis- és nagybetűkre. Ez után kattints a Lásd gombra, és ha pontosan megvan a kívánt kanca, akkor végül kattints a Megerősítés gombra.

A pénzt akkor fogod megkapni, ha a kanca tulajdonosa elfogadta a fedezési ajánlatodat, és megtörtént a fedeztetést.

Címkék:

Egy kanca vemhessége 12 hónapig tart. A kanca profil oldalán a Szaporodás dobozban nyomon tudod követni, hogy éppen hányadik hónapjánál tart. Ha elérkezik a 12. hónap, akkor megjelenik egy felugró ablak a kanca profil oldalán, mely arra figyelmeztet, hogy kancád elleni fog, légy meggyőződve arról, hogy lovardában panziózik, és ha nem így lenne, akkor regisztráld be egy lovardába.

Címkék:

Nem. Ha kancád vemhes volt, amikor meghalt, akkor hiába éleszted újra Pandóra szelencéjével, a csikó eltűnik, és nem éled újra.

Címkék:

A Zeusz villáma tétel leírásában olvasható: "A herélt lovak nem változnak szaporodásra képes kancákká."

A már kasztrált lovakra nem lehet rakni Zeusz villámot rakni, tehát nem lehet megváltoztatni nemüket. A kasztrált lovak örökre kasztrált lovak maradnak (vagy amíg meg nem halnak).

Címkék:

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom