Tenyésztés

1. oldal / 2

Tenyésztőfarm létrehozása

Lépj a Tenyésztőfarm → Lovak oldalra. Az oldal legalján találod az Új tenyészfarm létrehozása gombot.


Erre kattintva tudsz újabb tenyésztőfarmot létrehozni.
Azonban – rangidő szerint – 60 naponta csak egy tenyésztőfarmot tudsz létrehozni.
Tehát alapból van egy Tenyésztőfarm nélküli lovaim tenyésztőfarmod. Amikor 60 nap rangidős leszel, akkor létrehozhatod az első tenyésztőfarmodat (ekkor már 2 lesz összesen), 120 nap rangidősen a második tenyésztőfarmot (ekkor már 3 lesz összesen), 180 nap rangidősen a harmadikat, stb...
Maximum 5 tenyésztőfarmod lehet.
Pegazus számlával 50, VIP számlával 200 tenyésztő farmot hozhatsz létre rangidősségtől függetlenül.
Ha megveszed a Vállalkozói kulcsot, akkor 2 tenyésztőfarmot létrehozhatsz rangidősségtől függetlenül (de ugyanúgy max. 5 tenyésztőfarmod lehet a végén).

Ló áthelyezése másik tenyésztőfarmra

A ló neve mellett kattints a + jelre, és válaszd a Profil módosítása opciót.
Itt a Tenyésztőfarmnál tudod megváltoztatni lovad tenyésztőfarmját.

A megfelelő tenyésztőfarm kiválasztása után kattints a Megerősítés gombra.

Miért nem jelenik meg a kívánt tenyésztőfarm, ahova át szeretném rakni a lovamat?

A probléma oka abban keresendő, hogy megadtad a tenyésztőfarmnál, hogy csak adott fajtájú és/vagy csak tisztavérű lovak számára tartod fenn ezt a tenyésztőfarmot, kiválasztott lovad pedig nem tesz eleget ezeknek a feltételeknek.
Ezeket a tulajdonságokat bármikor megváltoztathatod a tenyésztőfarm oldalának alján a Tenyésztőfarm szerkesztése ikonra kattintva.

Címkék:

Mi az az előtag

Minden tenyésztő híressé válhat az általa tenyésztett lovak által.
Ha rákattintasz egy előtagra, akkor az kiad egy listát, melyen az adott előtaggal rendelkező lovak találhatók. Így szemügyre veheted egy tenyésztő (játékos) minden általa, ezen a tenyésztőfarmon tenyésztett lovát.

Regisztrálhatsz egy előtagot (Tenyésztőfarm → Iroda → ElőtagjaimElőtag lefoglalása), és az általad tenyésztett (nálad született) lovak neve mögé csatolhatod azt. Ezt az előtagot a későbbi tulajdonosok nem távolíthatják el az általad ily módon megjelölt lovak nevéből, továbbá te sem adhatod azon lovak nevéhez, melyeket nem te tenyésztettél, és úgyszintén nem távolíthatod el azon lovak nevéből, amelyeknek nem te vagy a tenyésztője.

Egy előtag lefoglalásához legalább 30 napos rangidősséggel kell rendelkezned. Ezt követően egy újabbat hozhatsz létre újabb 30 napos rangidősséggel.

Pegazus számlával és VIP számlával a regisztrációdtól számított minden 30 nap után 2 újabb előtagot foglalhatsz le.

Egy tenyésztőnek akár több előtagja is lehet, és azokat lófajták szerint oszthatja szét a tenyésztett lovak között, vagy megjelölheti vele a különböző származású lovakat egy lófajon belül.

Egyéni előtag létrehozása

Tenyésztőfarm → Iroda → Előtagjaim fül → oldal alján Előtag lefoglalása gomb.

Csapat előtag létrehozása

Amikor létre hozod csapatodat, az a csapat nevét kapja meg alapértelmezetten a csapat előtagjának.
Ezt, ha szeretnéd, megváltoztathatod, hogy különbözzön a névtől.
A csapat előtagját a Közösség → Csapatok → Csapatnév → Kommunikáció fül → Csapat előtagjának szerkesztése oldalon módosíthatod. Itt adhatod meg az előtaghoz tartozó leírást is (amely különbözhet a csapat bemutatójától).

A csapatokról bővebben itt olvashatsz.

Előtag hozzáadása lóhoz

A ló neve mellett kattints a + jelre, és válaszd a Profil módosítása opciót.
 

Az Előtag szó mellett található legördülő listából tudod kiválasztani a kívánt előtagot.

A megfelelő tenyésztőfarm kiválasztása után kattints a Megerősítés gombra.

Miért nem jelenik meg a kívánt előtag?

Csak azoknak a lovaknak tudod megváltoztatni (hozzáadni, módosítani, eltávolítani) az előtagját, amelyeknek te vagy a tenyésztője, vagyis nálad születtek.


Ha egy játékos törli magát, az általa létrehozott előtagok megmaradnak, vagy pedig azok is automatikusan törlődnek?

Az előtag megmaradnak a lovon, amelyhez hozzá lett adva (míg azt az előtag tulajdonosa nem módosítja), még az előtag tulajdonosának törlése esetén is. Ugyanez igaz a csapat előtagokra is.

Címkék:

A GP a Genetika fülön található lovad oldalán.

Ez a rövidítés a Genetikai Potenciál kifejezésből származik. A genetikáról valószínűleg hallottál már valamennyit. A tenyésztés, és az, hogy minél nagyobb GP-jű lovaid legyenek, pontosan arról szól, hogy:
Tenyéssz egy lovat. +100 BLUP-osítsd. Majd fedeztesd egy szintén +100 BLUP-ú lóval, majd a születendő csikót is +100 BLUP-osítsd, és őt is fedeztesd egy +100 BLUP-os lóval, és folytasd ezt ugyanígy tovább, hogy minél és minél magasabb GP-jű lovaid legyenek.

Mi is az a BLUP, és hogyan növelhetük lovunk BLUP-ját; elolvashatod az alábbi cikkben:
Mi az a BLUP, +100 BLUP elérése

Tehát akkor lesz jó tenyészló a lovad, ha feltuningolod a BLUP-ját (lehetőség szerint +100-ra), és csak a legjobb BLUP-ú lovakkal fedezteted.

Ezt a való életbe úgy lehetne átültetni, hogy minél magasabb egy ló BLUP-ja, annál több örökítő anyagot tud átadni majd az utódoknak a legjobb génjeiből. Ha kevés a BLUP, akkor a rosszabb géneket örökli a csikó (így lesz kevesebb is a GP-je).

A Genetikai Potenciál gyakorlatilag egy számadatban kifejezett érték arra, hogy mennyire jó a genetikája egy lónak, mennyire voltak jó genetikájú felmenői, és azok mennyire jó géneket örökítettek át (mint már tárgyaltuk, ez utóbbi nagyban függ a BLUP-tól is).

Nyilván, minél magasabb ez az érték, annál jobb a genetikája egy lónak.

Viszont nem áll meg ennyiben a dolog, mert nyilván van, amiben az egyik fajta ló jobb, mint a másik, és ez fordítva is így van. Most mondok egy valós életből hozott példát: Egy szépérzékkel és jó kézügyességgel megáldott ember valószínűleg nagyon jól rajzol, de lehet, hogy a matematikában és logikában már kevésbé jeleskedik, mert ilyen géneket örökölt szüleitől. Más ember viszont éppen a matematikát vágja nagyon jól, de egy pálcikaemberkét alig tud rajzolni, ez szintén a génektől (is) függ. Így van ez a lovaknál is, illetve a lófajtáknál, csak éppenséggel díjlovaglásról, állóképességről, ügetésről, ugrásról, gyorsaságról és galoppról beszélünk, nem pedig logikáról és rajzi készségről.

Hogyan tudom növelni valamely képességből a Genetikai Potenciált?

A válasz: sehogy. Egy adott lónál már legalábbis sehogy. Ha egy ló egy adott GP-vel született, akkor annak annyi is marad. Tehát kiválósági csillagot se fog már tudni szerezni életében.

A lovak Genetikai Potenciálját (GP-je) generációról generációra növekszik, ezért a GP-t folyamatos, gondos tenyésztéssel lehet növelni "lóról lóra".
A BLUP értéke annyiban befolyásolja a születendő csikó GP-jét, hogy az mindig magasabb lesz, mint szülői GP-jének átlaga. De ha a szülők +100BLUP-osak, akkor sokkal nagyobb mértékű lesz ez a GP növekedés, mintha -100BLUP-osak lennének a szülők.
A születendő csikó alap GP-je a szülők GP-jének átlaga ((anya GP-je + apa GP-je) / 2). Azonban ez az alap GP valamivel több lesz, amelynek mértéke 2 dolog függvénye:

 • Minél több BLUP-pal rendelkeznek a szülők, annál többet nőhet a csikó GP-je a szülők GP-jének átlagához képest. Ha mindkét szülő +100 BLUP-pal rendelkezik, akkor lehet a lehető legjobb genetikájú csikót a világra hozni.
 • Minél közelebb van a születendő csikó GP-je a szerver azonos fajtájú legjobb GP-jű lovának GP-jéhez képest, annál kevesebbet fog nőni a csikó GP-je a szülők GP-jének átlagához képest. Ugyanez fordítva is igaz. Minél távolabb van a születendő csikó GP-je a szerver azonos fajtájú legjobb GP-jű lovának GP-jéhez képest, annál többet nő a csikó GP-je a szülők GP-jének átlagához képest.
  (Példa: Tegyük fel, hogy jelenleg a szerver legjobb genetikájú Akhal tekinije 1400 GP-vel rendelkezik. Ha most fedeztetsz két 1390 GP-s Akhal tekinit (az 1390 elég közel áll az 1400-hoz) (vagy más fajtájú lovakat, de a csikó Akhal tekini lesz), akkor a csikó 1390 + kb. 1, azaz 1391 GP-vel fog rendelkezni. Ha fedeztetsz két 350 GP-s Akhal tekinit (a 350 elég messze áll az 1400-tól), akkor a csikó 350 + kb. 10 GP, azaz a 360 GP-vel fog rendelkezni.)

Vagyis ahhoz, hogy minél magasabb GP-vel rendelkező lovat tenyészthess, minél magasabb GP-vel és lehetőleg +100 BLUP-pal rendelkező lovakat kell fedeztetni újra és újra egészen addig, míg el nem éred az újabb és újabb kiválósági csillagot.

Címkék:

Mi az a kiválósági csillag?

A kiválósági csillag a kiválóságért járó jutalom, egy zöld csillag. Ezt lovad gondozói oldalán a Genetika fül alatt láthatod.

Ezek a csillagok jelzik azt, hogy a ló valamely képességben jobb genetikával rendelkezik.

Itt megtalálod a ló összesített GP-jét, és ugyanezt az egyes képességekre bontva.

Mi a piros kiválósági csillag?

A piros kiválósági csillag 10db zöld kiválósági csillagot jelöl.

Hogyan lehet kiválósági csillaga egy lónak?

Kiválósági csillagot egy lónak (előzetes) gondos tenyésztéssel lehet szerezni.
A kiválósági csillagok száma az a GP, vagyis a Genetikai Potenciál függvénye. Ha a ló Genetikai Potenciálja eléri valamilyen képességben a 100-at, akkor megkapja az első kiválósági csillagát. Adott képességben 110 GP esetén megkapja a 2. kiválósági csillagot, 120 GP esetén a 3.-at,  és így tovább 10 GP-nként kap egy csillagot adott képességben.
A kiválósági csillagok a csikó születésekor kerülnek kiosztásra, mivel a kiválósági csillagok száma a ló Genetikai Potenciáljától (vagyis a genetikájától) függ, ami pedig nem változik a születés után.

Hogyan lehet növelni egy ló Genetikai Potenciálját (GP-jét)?

A lovak Genetikai Potenciálját (GP-je) generációról generációra növekszik, ezért a GP-t folyamatos, gondos tenyésztéssel lehet növelni "lóról lóra".
A születendő csikó alap GP-je a szülők GP-jének átlaga ((anya GP-je + apa GP-je) / 2). Azonban ez az alap GP valamivel több lesz, amelynek mértéke 2 dolog függvénye:

 • Minél több BLUP-pal rendelkeznek a szülők, annál többet nőhet a csikó GP-je a szülők GP-jének átlagához képest. Ha mindkét szülő +100 BLUP-pal rendelkezik, akkor lehet a lehető legjobb genetikájú csikót a világra hozni.
 • Minél közelebb van a születendő csikó GP-je a szerver azonos fajtájú legjobb GP-jű lovának GP-jéhez képest, annál kevesebbet fog nőni a csikó GP-je a szülők GP-jének átlagához képest. Ugyanez fordítva is igaz. Minél távolabb van a születendő csikó GP-je a szerver azonos fajtájú legjobb GP-jű lovának GP-jéhez képest, annál többet nő a csikó GP-je a szülők GP-jének átlagához képest.
  (Példa: Tegyük fel, hogy jelenleg a szerver legjobb genetikájú Akhal tekinije 1400 GP-vel rendelkezik. Ha most fedeztetsz két 1390 GP-s Akhal tekinit (az 1390 elég közel áll az 1400-hoz) (vagy más fajtájú lovakat, de a csikó Akhal tekini lesz), akkor a csikó 1390 + kb. 1, azaz 1391 GP-vel fog rendelkezni. Ha fedeztetsz két 350 GP-s Akhal tekinit (a 350 elég messze áll az 1400-tól), akkor a csikó 350 + kb. 10 GP, azaz a 360 GP-vel fog rendelkezni.)

Vagyis ahhoz, hogy minél magasabb GP-vel, és ezáltal minél több kiválósági csillaggal rendelkező lovat tenyészthess, minél magasabb GP-vel és lehetőleg +100 BLUP-pal rendelkező lovakat kell fedeztetni újra és újra egészen addig, míg el nem éred az újabb és újabb kiválósági csillagot.

Még több info:
Megvan adva, hogy az egyes fajták melyik képességben rosszabbak, és melyikben gyengébbek. Mindezt megtekintheted az egyes fajták adatlapján. Itt az adott fajta alap – 350.00 GP-s – genetikai értékeit nézheted meg képességenként. A cél az, hogy ahogy egyre nagyobb GP-vel rendelkező – lehetőleg – +100 BLUP-os lovakat fedeztetsz egymással, ezek az értékek fokozatosan növekedjenek az újabb és újabb tenyésztett lovak esetében. Ha egy képességben ez az érték eléri a 100-at, akkor a ló megkapja első kiválósági csillagát. Ha eléri a 110-et, akkor jön a 2. kiválósági csillag. 120 esetén a 3. csillag, stb... Ha közben egy másik képessége is eléri a 100-at (mert fokozatosan növekszik mindegyik képesség genetikai pontja, csak nem azonos mértékben), akkor megkapja ahhoz a képességhez az első kiválósági csillagját, és így – a példánál maradva – összesítve 4 kiválósági csillaga lesz.

Keverék lovak esetén hiába magas az összesített GP, ha az egyes képességek genetikája vegyül, ezért egyenként valószínűleg nem érnek el magas értéket a képességek, ezáltal olyan sok kiválósági csillagot se fog kapni a ló, mint amennyit az összesített GP alapján gondolnánk.

Vagyis ahhoz, hogy minél magasabb GP-vel, és ezáltal minél több kiválósági csillaggal rendelkező lovat tenyészthess, minél magasabb GP-vel és lehetőleg +100 BLUP-pal rendelkező lovakat kell fedeztetni újra és újra egészen addig, míg el nem éred az újabb és újabb kiválósági csillagot.

Egy példa:
Ha az egyik szülő 98.65 Genetikai Potenciállal rendelkezett pl. Állóképességben, a másik pedig 99.02 GP-vel, és mind a kettőnek +100 BLUP-ja van, akkor lehet, hogy a csikó eléri pl. a 100.05 GP-t, ami azt jelenti, hogy lesz egy kiválósági csillaga állóképességben.

Másik példa:
Egyik lovad 3 csillagos díjlovaglásból, és 1 csillagos állóképességből. A másik lovad pedig 5 csillagos díjlovaglásból és 3 csillagos állóképességből és egy csillagos mondjuk ugrásból.
Akkor a csikó kiválósági csillagai KÖRÜLBELÜL a következőképp fognak alakulni:
díjlovaglás: 4 csillag ((3+5)/2=4)
állóképesség: 2 csillag ((1+3)/2=2)
ugrás: 0 csillag ((1/2=0.5 ==> itt mindig lefele kell kerekíteni, tehát 0))

Vagyis így az összesen 4 csillagos és összesen 9 csillagos lovaidból lett egy 6 csillagos lovad.

Ezért fontos, hogy amikor a kiválósági csillagokat számolgatjátok, és próbáljátok megjósolni, hogy vajon mennyi lesz a csikónak, akkor a szülőknek sose az összesített csillagjait nézzétek, hanem egyesével képességenként.

Hogyan szerezhetek kiválósági csillagos lovat?

Két lehetőséged van:

 • Veszel az árverésen vagy a közvetlen értékesítésen.
 • Tenyésztesz. Ehhez egyre és egyre jobb GP-vel rendelkező lovakra van szükséged, melyeket csak +100 BLUP-bal érdemes fedeztetni.

Meglévő lónak hogyan növelhetem a kiválósági csillagait?

Sehogy. Mint azt már fentebb írtam, a kiválósági csillagok száma a képességenkénti Genetikai Potenciáltól függ. Egy ló adott genetikával születik, amelyet nem lehet növelni már életében. Azonban ezzel a lóval el lehet érni a +100 BLUP-ot, hogy aztán egy hasonló (vagy magasabb) GP-vel rendelkező szintén +100 BLUP-os lóval fedeztetve egy magasabb GP-vel rendelkező csikót sikerüljön tenyészteni, mint az előző ló.

Hogyan lehet kiszámolni a leendő csikó GP-jét?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a születendő csikó GP-jének kiszámítása a következőképpen történik:
(Mén GP-je + Kanca GP-je) / 2 + valamennyi.
Ez a "valamennyi" a fenti tényezőktől (szülők BLUP-jától és a szerver adott fajtájú legjobb GP-s lovának GP-jétől) függ, de kb. 0.1 - 10 GP lehet.
De két teljesen azonos tulajdonságokkal rendelkező csikók esetében is a rendszer további GP-t adhat hozzá vagy vehet el a születendő csikó GP-hez/-ből.

 

Aki ennél bővebb magyarázatra vágyik, az olvassa el a GP - Genetikai Potenciál című bejegyzést.

Címkék:

Mi az a BLUP?

A BLUP egy valós életben is létező kifejezés. A Best Linear Unbiased Prediction ("Legjobb Lineáris Torzítatlan Becslés") rövidítése. Egy matematikai módszer egy élőlény genetikai teljesítőképességének meghatározására. Értéke -100-tól +100-ig terjedhet. Ha érdekel, még több infót ITT olvashatsz a BLUP-ról.

Hol látom, mennyi BLUP-ja van lovamnak?

Ezt lovad profil oldalán, a Genetika fülre kattintva tudod megtekintetni (a példán jelenleg -47.17 BLUP van).
Egy újszülött csikónak mindig -100 BLUP-ja van. A tenyésztés során a cél az, hogy addig-addig tréningezzük, és fejlesszük a képességeit, amíg el nem éri a +100B LUP-ot.

Hogyan tudom elérni a +100 BLUP-ot?

Ehhez a következőket kell teljesítened:

 • Tréningezd ki lovadat 100%-ra a 3 legjobb képességében.
 • Lovagolj ki addig erdőbe (díjlovaglás, galopp, ugrás képességeket fejleszti) és/vagy hegységbe (gyorsaság, állóképesség, ügetés képességeket fejleszti), mígnem a kilovaglások már nem adnak hozzá képességpontokat lovad 3 legjobb képességének egyikéhez sem. A cél, hogy a ló 3 legjobb képességéből meglegyen a maximum elérhető képességpont.
 • Nyerj meg vele 20 versenyt. Mindegy milyen versenyszámban, a lényeg, hogy 20x győzzőn. Ezt lovad profil oldalán tudod nyomon követni.
 • Legyen minimum 10 éves a ló. Ha a 3 legjobb képességéből el is érte a maximumot, kell a 10 éves kor ahhoz, hogy meglegyen a +100 BLUP.

Hol tudom megnézni, hogy mi a lovam 3 legjobb képessége?

Lovad profil oldalán kattints a Genetika fülre. Itt láthatod lovad összesített genetikáját, és ezt képességekre bontva is. Minden képesség mellett látsz egy számot. Az a 3 lovad legjobb képessége, amelyeknél a legnagyobb számot látod.

 

Még több információért ellátogathatsz a Howrse oldalán található Események fórum [Info] Mi is az a BLUP? +100BLUP elérése. témájába.

Címkék:

Mi az a hibrid?

Hibridek a különböző fajtájú egyedek keresztezéséből keletkezett utódok, vagyis esetünkben, a Howrse-on a nem fajtiszta lovak a hibridek. Például egy Akhal tekini méntől és egy egy Francia ügető kancától születendő csikó hibrid.
Ezt a szót egyébként nagyon sok mindenre használják az életben, amely nem "fajtiszta", hanem keverék. Hibrid az összes keverék kutya, hibrid az öszvér, a több energiaforrásból táplálkozó autók, vagy Michael Corvin az Underworld-ből, aki egyszerre vérfarkas és vámpír :)

Lássuk, hogyan is működik a fajták keresztezése, hogyan alakul születendő csikó genetikája.

A csikó örököli szülei genetikáját, azaz, ha a szülő valamilyen képességben jobb, akkor a csikó is jobb, de ha a szülő valamilyen képességben rosszabb, akkor a csikó is rosszabb lesz. Ez mind a két szülőre érvényes, tehát kölcsönösen húzzák le, illetve tolják fel egymás genetikáját adott képességre nézve.

Vegyünk egy konkrét példát! Keresztezzünk egy Akhal tekinit egy Francia ügetővel. A példában mindkét szülő, 350 összGP-vel rendelkezik.

Ezek genetikája - állóképesség (ák), gyorsaság (gy), díjlovaglás (dl), galopp (g), ügetés (ü), ugrás (u) sorrendben - a következőképpen alakul:

                          ák  | gy  |  dl |   g  |  ü  |  u   
              akhal:  90 | 62 | 70 | 42 | 20 | 66
francia ügető:  62 | 70 | 66 | 20 | 90 | 42

A csikó ezek átlagával fog születni:
                           75 | 66 | 68 | 31 | 55 | 54

Vagyis ez a csikó pl. gyorsaságban (2.oszlop) jobb lesz, mint egy akhal, de egy francia ügető gyorsaságánál gyengébb. Ezen csikó állóképessége (1.oszlop) jobb lesz, mint egy francia ügetőé, azonban sokkal gyengébb lesz, mint egy akhalé. Jobb lesz díjlovaglásban (3.oszlop), mint egy francia ügető, azonban az akhal díjlovagló képességénél viszont gyengébb.

Tehát a csikó a köztes genetikát kapja. Ha valamelyik szülő jobb valamelyik képességben, akkor a csikó is jobb lesz ebben a képességben, a másik szülőjéhez képest. Ugyanakkor ha valamelyik szülő rosszabb adott képességben, akkor a csikó is rosszabb lesz ebben a képességben, a másik szülőhöz képest.

Remélem ezzel elegendő információ sikerült adnom ahhoz, hogy el tudjátok dönteni, szeretnétek-e hibrideket tenyészteni, vagy sem :)

Címkék:

A GP gyakorlatilag bármennyi lehet, a végtelenségig lehet növelni a lovak GP-jét generációról generációra. Ennél fogva a kiválósági csillagok száma, és a képesség is végtelenségig növelhető (generációról generációra). Nincsen plafon.

Azt, hogy éppen melyik a legjobb ló (akár GP-t, akár képességet tekintve, akár összesítve, akár képességekre bontva), illetve ennek a legjobb lónak mennyi a GP-je, illetve képessége, meg tudod nézni a Teljesítmények Legjobb lovak oldalon.

A Képességek - Összes fül alatt a legjobb képességű lovakat (akár hibrideket is),
a Képességek - Tiszta-vérű fül alatt a legjobb képességű tisztavérű lovakat,
a Származás - Tiszta-vérű fül alatt a legjobb GP-jű tisztavérű lovakat,
a Származás - Unikornis fül alatt a legjobb GP-jű unikornisokat találod.

Minden kategóriában megtalálod Az elitben az összesített legjobb lovat, illetve képességekre bontva a legjobb lovakat (továbbá a képességek alapján történő rendezés esetében bokréták alapján történő rendezés is van)

Minden kategórián belül lófajtákra is lehet szűrni a bal oldalon található Lófajta választékban.

A listában az értéknél a kategóriától függően az adott ló összképességét (illetve az adott képességbeli képességét), illetve GP-jét láthatod, a ló nevére kattintva pedig eljuthatsz az adott ló profil oldalára.

Példa:
Ha arra vagy kíváncsi mennyi a képessége a legjobb képességű Akhalnak, akkor a következőkre kell kattintanod: Teljesítmények → Legjobb lovak → Akhal tekini.
Ha arra vagy kíváncsi mennyi a képessége a legjobb képességű tiszta vérű Angol telivérnek, akkor a következőkre kell kattintanod: Teljesítmények → Legjobb lovak → Képességek - Tisztavérű → Angol telivér.
Ha arra vagy kíváncsi mennyi a GP-je a legjobb GP-jű tiszta vérű Arab telivérnek, akkor a következőkre kell kattintanod: Teljesítmények → Legjobb lovak → Képességek - Tisztavérű → Angol telivér.

Címkék:

Az alábbi táblázat azt mutatja be, hogy az egyes fajták miben jók, és miben kevésbé. Ezen táblázat segítségével könnyedén eldöntheted, hogy lovad mely képességét érdemes fejleszteni, illetve milyen versenyeken érdemesebb indítani.

Zöld színnel van kiemelve az adott fajta legjobb képessége, sárgával van jelölve a 2. és 3. legjobb képessége.

Fajta Állóképesség Gyorsaság Díjlovaglás Galopp Ügetés Ugrás
Akhal tekini 90 62 70 42 20 66
Amerikai foltos 62 90 70 66 20 42
Angol telivér 42 70 66 90 20 62
Arab telivér 70 90 66 62 20 42
Argentine Criollo 94 65 78 38 43 32
Connemara póni 90 62 70 42 20 66
Felföldi póni 84 60 55 43 50 58
Fjord póni 62 90 66 70 42 20
Francia ügető 62 70 66 20 90 42
Fríz 70 66 90 42 62 20
Göndör 95 59 53 42 64 37
Hannoveri 42 66 70 62 20 90
Holland melegvérű 19 70 90 55 38 78
Izlandi ló 90 20 75 55 65 45
Knabstrupper 32 40 88 52 70 68
Musztáng 71 90 50 69 20 50
Nokota 46 39 94 21 78 72
Shagya Arabian 92 58 72 30 36 62
Shetland 42 66 70 61 20 90
Spanyol tiszta-vérű 66 70 90 42 20 62
Tennessee Walker 75 42 68 33 94 38
Welsh póni 62 70 66 90 20 42
Címkék:

A szamarak más szamarakkal tudnak csak szaporodni.

Egész életük során összesen 3x szaporodhatnak. (A mének max. 3x adhatnak fedezést, a kancák max. 3 fedeztethetők.)
Kivételt képez ez alól, ha rendelkezel Tianma pompás lóval ÉS VIP számlával. Ez esetben összesen 4 lehetőséged van szamaraid szaporítására.

Éppen ezért FONTOS! hogy amikor megvásárolsz egy szamarat, nézd meg alaposan, hányszor történt vele fedezés, vagy hányszor fedezték, mert ha már 3x, akkor nem fogod sok hasznát venni.

Ez az egyetlen fajta, amelynek Genetikai Potenciálja generációról generációra csökken. A szamarak a Howse "0 GP-s projektje". A cél, hogy minél kisebb genetikájuk legyen, ezt pedig a BLUP-olással segíthetitek elő.

Amikor egy csődör szamár eladásra kerül, a még el nem fogadott fedezési ajánlatai törlődnek.

Címkék:

A ló 3 legjobb képességét a genetikája adja meg.
Ezt megnézheted a ló profil oldalán a Genetika fülre kattintva. Az adott ló 3 legjobb képessége azon képességek, amelyek értéke az itt található 3 legmagasabb.

A tisztavérű lovaknak a következők a 3 legjobb képessége (sorrendben):

Akhal tekini: Állóképesség (90), Díjlovaglás (70), Ugrás (66)

Amerikai foltos: Gyorsaság (90), Díjlovaglás (70), Galopp (66)

Angol telivér: Galopp (90), Gyorsaság (70), Díjlovaglás (66)

Arab telivér: Gyorsaság (90), Állóképesség (70), Díjlovaglás (66)

Argentine Criollo: Állóképesség (94), Díjlovaglás (78), Gyorsaság (65

Connemara póni: Állóképesség (90), Díjlovaglás (70), Ugrás (66)

Fjord póni: Gyorsaság (), Galopp (), Díjlovaglás (

Francia ügető: Ügetés (90), Gyorsaság (70), Díjlovaglás (66)

Fríz: Díjlovaglás (90), Állóképesség (70), Gyorsaság (66)

Göndör: Állóképesség (95), Ügetés (64), Gyorsaság (59)

Ír Vadász: Díjlovaglás (90), Állóképesség (75), Galopp (70)

Hannoveri: Ugrás (90), Díjlovaglás (70), Gyorsaság (66)

Holland melegvérű: Díjlovaglás (90), Ugrás (78), Gyorsaság (70)

Knabstrupper: Díjlovaglás (88), Ügetés (77), Ugrás (68)

Musztáng: Gyorsaság (90), Állóképesség (71), Galopp (69)

Nokota: Díjlovaglás (94), Ügetés (78), Ugrás (72

Shagya Arabian: Állóképesség (92), Díjlovaglás (72), Ugrás (63)

Shetland: Ugrás (90), Díjlovaglás (70), Galopp (62)

Spanyol tiszta-vérű: Díjlovaglás (90), Gyosaság (70), Állóképesség (66)

Tennessee Walker: Ügetés (94), Állóképesség (75), Díjlovaglás (68)

Welsh póni: Galopp (90), Gyorsaság (70), Díjlovaglás (66)

Címkék:

1. oldal / 2

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom