Mi az a BLUP?

A BLUP egy valós életben is létező kifejezés. A Best Linear Unbiased Prediction ("Legjobb Lineáris Torzítatlan Becslés") rövidítése. Egy matematikai módszer egy élőlény genetikai teljesítőképességének meghatározására. Értéke -100-tól +100-ig terjedhet. Ha érdekel, még több infót ITT olvashatsz a BLUP-ról.

Hol látom, mennyi BLUP-ja van lovamnak?

Ezt lovad profil oldalán, a Genetika fülre kattintva tudod megtekintetni (a példán jelenleg -47.17 BLUP van).
Egy újszülött csikónak mindig -100 BLUP-ja van. A tenyésztés során a cél az, hogy addig-addig tréningezzük, és fejlesszük a képességeit, amíg el nem éri a +100B LUP-ot.

Hogyan tudom elérni a +100 BLUP-ot?

Ehhez a következőket kell teljesítened:

  • Tréningezd ki lovadat 100%-ra a 3 legjobb képességében.
  • Lovagolj ki addig erdőbe (díjlovaglás, galopp, ugrás képességeket fejleszti) és/vagy hegységbe (gyorsaság, állóképesség, ügetés képességeket fejleszti), mígnem a kilovaglások már nem adnak hozzá képességpontokat lovad 3 legjobb képességének egyikéhez sem. A cél, hogy a ló 3 legjobb képességéből meglegyen a maximum elérhető képességpont.
  • Nyerj meg vele 20 versenyt. Mindegy milyen versenyszámban, a lényeg, hogy 20x győzzőn. Ezt lovad profil oldalán tudod nyomon követni.
  • Legyen minimum 10 éves a ló. Ha a 3 legjobb képességéből el is érte a maximumot, kell a 10 éves kor ahhoz, hogy meglegyen a +100 BLUP.

Hol tudom megnézni, hogy mi a lovam 3 legjobb képessége?

Lovad profil oldalán kattints a Genetika fülre. Itt láthatod lovad összesített genetikáját, és ezt képességekre bontva is. Minden képesség mellett látsz egy számot. Az a 3 lovad legjobb képessége, amelyeknél a legnagyobb számot látod.

 

Még több információért ellátogathatsz a Howrse oldalán található Események fórum [Info] Mi is az a BLUP? +100BLUP elérése. témájába.

e-max.it: your social media marketing partner

Szólj hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.

E véleménycsere résztvevői

Hozzászólások (3)

  • Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a 100 BLUP-hoz 1. helynek kell lenni egy versenyen vagy az is számít ha 2. vagy 3. leszek vele?

  • Idézem: "Nyerj meg vele 20 versenyt." Megnyersz valamit = első helyen végzel.

  • Vendég - Csillámpóni*.*

    Sokat segített,köszönöm

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom