Bokréta

Bokrétás az a verseny, amelynek a presztízse legalább 75%. Ahhoz azonban, hogy ezt a presztízst elérje, és megtartsa egy verseny egyre és egyre jobb képességű lovaknak kell nevezni erre a versenyre, ehhez pedig a lovarda igazgatójának fokozatosan növelnie kell a verseny nehézségét. Tehát a bokrétás versenyek a legjobb képességű lovaknak vannak fenntartva.

Mint minden versenynél, itt is a különböző képességenként kell nézni lovunk képességpontjait. Azonban ha minden áron a lovak átlagos összképességét szeretnénk alapul venni, akkor azt mondhatjuk, hogy ezek a versenyek általában 1500-1700 képességpontról indulnak (azonban ezeket nyilván hamar "elkapkodják"). A 2000+ -os összképességű lovakkal pedig már egész sok bokrétás versenyt találhatsz.

A mindenkori minimum értékeket megtudhatod, ha megnézed a min. 75% feletti presztízzsel rendelkező, de legalacsonyabb presztízsű verseny képességlimitét. Az adott verseny által megszabott képességtípusban kell az adott verseny által megszabott képességgel rendelkeznie a lónak.
Ehhez lépj a Teljesítmények → Legjobb lovardák → A legjobb versenyek rangsorolásának megtekintése oldalra. Itt nyitogasd le a kívánt versenytípus dobozát addig, hogy elérd a legalacsonyabb, de még 75%-nál magasabb presztízzsel rendelkező versenyt. Ha megvan, kattints a verseny nevére. A megjelenő oldalon lévő adott képességre vonatkozó minimum képességszint lesz az a képességminimum, amivel a lovadnak rendelkeznie kell ebben a képességtípusban ahhoz, hogy az adott versenytípusban bokrétás versenyre leljen.

Persze, ha lovad csak éppenhogy éri el ezt a szintet, akkor összesen maximum 1-2 bokrétás verseny lesz, amire nevezhet – és kérdéses, hogy ezek mikor lesznek nyitva, továbbá a könnyebb bokrétás versenyeket még hamarabb "elkapkodják", mint a nehezebbeket. Ahhoz, hogy több bokrétás versenyt találhass, ennél az értéknél minél magasabbnak kell lennie lovad adott képességének.

Aktuális minimum képességkövetelmények bokrétás versenyeknél (ez nőhet és csökkenhet is napról napra a versenyek presztízsétől függően), és a körülbelüli bokrétás versenyek száma a különböző versenyágakban:

  • Galopp: 485 galopp (70-100 bokrétás verseny)
  • Ügető: 506 ügetés (30-50 bokrétás verseny)
  • Tereplovaglás: 521 állóképesség (100-120 bokrétás verseny)
  • Díjlovaglás: 524 díjlovaglás (40-50 bokrétás verseny)
  • Díjugratás: 525 ugrás (130-150 bokrétás verseny)
  • Hordókerülés: 640 gyorsaság (80-100 bokrétás verseny)
  • Cutting: 640 állóképesség (70-100 bokrétás verseny)
  • Trail class: 580 díjlovaglás (30-50 bokrétás verseny)
  • Reining: 545 galopp (6-9 bokrétás verseny)
  • Western pleasure: 500 ügetés (40-60 bokrétás verseny)

Ezek az adatok csak KÖRÜLBELÜLI képet adnak, de folyamatosan változnak. A mindenkori  pontos értékeket a Teljesítmények → Legjobb lovardák → A legjobb versenyek rangsorolásának megtekintése oldalon nézheted meg.
A lista 2015.04.25-én készült.

Címkék:

Ehhez egy bokrétás versenyen kell részt venned, és megnyerned.

Mitől bokrétás?

A minimum 75% presztízzsel rendelkező versenyek a bokrétás versenyek.
A versenyek listájában színes bokréta jelöli a bokrétás versenyeket, lásd az alábbi képen:


A kezdő lovak számára fenntartott versenyek jelölése egy fehér lófej barna körben: 

Részvétel

A bokrétás versenyek képességszintje már elég komoly, tehát lovad képességének (s ennél fogva genetikájának) magasnak kell lennie ahhoz, hogy egyáltalán elérhetőek legyenek számára a bokrétás versenyek. Ez a képességszint napról napra változik a versenyek presztízse és azok képességlimite függvényében.
Azt, hogy melyik versenyágból mi az aktuális minimum bokrétás képességszint úgy nézheted meg, ha ellátogatsz a TeljesítményekLegjobb lovardákA legjobb versenyek rangsorolásának megtekintése oldalra, és itt megnézed a legalacsonyabb presztízzsel rendelkező, de még mindig 75%-nál nagyobb presztízzsel rendelkező verseny adatlapját, ahol olvashatod, hogy Szükséges szint: X és Y% között pl. galoppban. Az itt található X érték a minimum képességszint ahhoz, hogy az adott versenyágban bokrétás versenyre tudd nevezni lovadat.
Ha az aktuális képességszintre vagy kíváncsi, akkor a fenti módszerrel bármikor megnézheted, de a Milyen képességű ló indulhat bokrétás versenyen? című bejegyzésben bizonyos időközönként frissítem az adatokat.

Győzelem

A bokréta megszerzéséhez nem elég részt venni a bokrétás versenyen. Meg is kell nyerni azt. Volt már példa rá, hogy egy ló 800-1000 képességgel, 0 bónusztétellel nyert bokrétát, de erre rendkívül csekély az esély. Igazán jó esélyeid csak 2100+-os összesített képességponttal rendelkező lóval lesznek (2015 április adat), mely a lehető legtöbb bónuszpontot adó feketepiaci és bónusztétellel rendelkezik, lehetőleg herélt ló legyen, akit élet vizével tréningeztek egy magas képességbónuszt adó lovaglóleckével rendelkező lovardában, és felhőszeletekkel fiatalították.
A legjobb képesség elérése érdekében kövesd a Legmagasabb képesség elérése, illetve a Teljes edzésterv minta – Maximális képesség elérése című cikkekben leírtakat.

Címkék:

Saját lovaid elnyert bokrétáit lovad gondozói oldalán a győzelmeknél láthatod a bokréták oszlopban.


Emellett lovad nyilvános oldalán bárki megtekintheti az elnyert bokrétákat a Bokréták dobozban.

Címkék:

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom