Edzés

A csikókkal 8 hónapos koruktól 1 év 4 hónapos korukig lehet játszani, ezáltal növelve képességpontjaikat.
Maximálisan +60 képességpont szerezhető meg így, abban az esetben, ha helyesen játszottunk a csikóval, és kihoztuk belőle, illetve a játékból a maximumot.
Ahhoz, hogy játszhass csikóddal, először egy lovardába kell regisztrálnod. Ez után a Lovarda dobozban lévő Játék ikonra kattintva tudsz játszani csikóddal, és kiválasztani a kívánt játékidőt.

Fontos, hogy csikónkat olyan lovardába regisztráljuk (6 hónaposan), amely tiszta, nagy legelőkkel és elegendő Sárgarépával rendelkezik. Csikónknak 6 hónapos korára el kell érnie a 100%-os egészséget és hangulatot. Ehhez érdemes a legelőre rakni a csikót pár órára (ha tudod, akkor annyi időre, hogy annyi táplálékot legeljen, mint amennyi az etetésnél lévő kívánt táplálékmennyiség; ha ennél csak kevesebbet tud legelni - mert pl. tél van - akkor a hiányzó táplálékmennyiséget pótold etetéssel).
A 6 hónapos csikó tehát rendelkezzen 100% egészséggel és hangulattal, és időben (legkésőbb 22:00) fektesd le.

A csikójáték mintában az "Etetés (előírt mennyiség)" kifejezés azt jelenti, hogy az előírt adagot kell adni a csikónak etetéskor, a legelőn fogyasztott mennyiséget figyelmen kívül hagyva.

6 hónapos kor

Ápolás
Regisztrálás lovardába

8 hónapos kor

1. Ápolás
2. 2 óra játék
3. Etetés (előírt adag)
4. Itatás
5. 6 óra játék
6. Simogatás
7. Sárgarépa
8. Alvás

10 hónapos kor

1. Ápolás
2. 1 óra játék
3. Etetés (előírt adag)
4. 8 óra játék
5. Simogatás
6. Sárgarépa
7. Itatás
8. Alvás

1 éves kor

1. Ápolás
2. 1 óra játék
3. Etetés (előírt adag)
4. 8,5 óra játék
5. Simogatás
6. Sárgarépa
7. Itatás
8. 0,5 óra játék
9. Alvás

1 év 2 hónapos kor

1. Ápolás
2. 1 óra játék
3. Etetés (előírt adag)
4. 10 óra játék
5. Simogatás
6. Sárgarépa
7. Itatás
8. Alvás

1 év 4 hónapos kor

1. Ápolás
2. 2 óra játék
3. Etetés (előírt adag)
4. 10 óra játék
5. Simogatás
6. Sárgarépa
7. Itatás
8. Alvás

Címkék:

Ahhoz, hogy egy lóval a lehető legmagasabb képességet érjük el az alábbi feltételeknek kell teljesülnie.

Képességnövelés tételek nélkül

A megfelelő edzést már csikó korban, rögtön a játék időszakának elején meg kell kezdeni.

A csikóval el kell érni a maximális +60 képességpontot, amelyet a Helyes csikójáték mintát követve el is érhetünk.

Ez után (2 évesen)...

Szükségünk van egy színvonalas lovardára, amely minél magasabb lovaglóleckével rendelkezik. További előny - de nem feltétel -, ha van megfelelő mennyiségű Sárgarépa készlete is.

A másik fontos feltétel az Élet vize, hogy lovad minél több lovaglóleckén vehessen részt 25 éves koráig.

A lóval végig kell csinálni az összes edzéstípust (tréning, kilovaglás, versenyek), miközben minden nap veszünk vele lovaglóleckét. Egészen addig kell tréningezni, kilovagolni, versenyekre küldeni, amíg már nem kap semmilyen képességpontot az adott edzéstípushoz.

Lovaglólecke: FONTOS!!! Minden nap venni kell lovaglóleckét!
Ezért minden napot - dolgoztatás tekintetében - a lovaglóleckével érdemes kezdeni, csak az után lehet vele tréningezni / kilovagolni / versenyre küldeni. Ez azért fontos, hogy nehogy feledékenységből kimaradjon egy nap lovaglólecke nélkül, esetleg nap végére nem marad elegendő energiája a lónak.

Tréning: Ez talán egyértelmű. 100%-ra kell felvinni az összes képességét.

Kilovaglások: Az erdőbe történő kilovaglás a díjlovaglás, galopp és ugrás képességeket fejleszti. A hegységbe történő kilovaglás a gyorsaság, állóképesség és ügetés képességeket fejleszti.

Versenyek: Mindegyik versenytípus más-más 3 képességhez ad pontokat. Ha rákattintasz az adott versenyre, ahol kihozza a versenyek listáját, akkor az oldal tetején megtekintheted, hogy az adott versenytípus melyik 3 képességhez ad pontot.

A fenti példa a galopp futamra vonatkozik, és az ügetés, gyorsaság és díjlovaglás képességhez ad pontot.
Addig kell mindenféle versenytípusra elküldeni lovunkat, amíg már egyik képességhez se kap pontot.

Ha a tréninggel, a kilovaglással és a versenyekkel is elértük a maximumot egy adott képességben, akkor a ló képessége félkövérré válik. Innentől kezdve tréninggel, kilovaglással és versenyekkel tovább nem növelhető az adott képesség. Ha mindegyik képességgel elértük ezt a maximumot, akkor minden képesség félkövérré válik.

 

Ha mindezzel megvagy, jöhetnek a tengerparti kilovaglások.

Tengerparti kilovaglás: A versenyek során a lovak legjobb képességeit érdemes kihasználni,  és olyan versenyekre nevezni, amelyekben ezek a képességek a mérvadók. Ezért nem probléma, hogy a tengerparti kilovaglások a ló legrosszabb képességéből fokozatosan elvesznek 20 pontot, ezt a 20 pontot a ló legjobb képességéhez adják.
FONTOS! Itt se feledd, hogy először lovaglóleckére küldd lovadat, csak aztán a tengerparti kilovaglásra.

Ha ez is megvan, akkor már csak öregíteni kell a lovat 25 éves koráig, miközben minden nap veszel vele lovaglóleckét.

Bónuszok: Amikor az edzéssel megvagy, és már csak öregíted a lovad, akkor érdemes rövidebb-hosszabb időkre berakni a bokszba, hogy találjon Patakaparót és Kefét. A Patakaparó + 8 díjlovaglás bónuszt, míg a Kefe +4 állóképesség és +4 gyorsaság bónuszt ad lovadnak.

Felszerelés: Minél jobb felszereléssel rendelkezik lovad, annál több képességbónuszt kap, és annál jobb eredményeket érhet el egy versenyen. A legtöbb bónuszt adó felszerelés a Feketepiacon kapható Poszeidón csomag tartalma.

Kasztrálás: A kasztrált lovak +8 állóképesség, +8 gyorsaság és +4 díjlovaglás bónuszt kapnak.

Képességnövelés tételekkel

Alap esetben így lehet a legmagasabb képességet elérni egy lóval.

Azonban ha versenylóra "gyúrsz", vagy sok a "felesleges" tételed, akkor tovább növelheted lovad képességét...

Felhőszelettel: A felhőszelet 4 hónappal megfiatalítja lovadat, ezáltal - ha van rajta életvize - plusz 4 lovaglóleckén vehet részt. Egy lóra maximum 20 felhőszeletet rakhatsz. Ha van Pegazus vagy VIP számlád, akkor 5 zsetonért vehetsz egy 20 db-os Felhőszelet csomagot.

Bónusztételekkel: A KereskedésÁruház menüpont → Felszerelés fülön megvásárolható tételek mind képességbónuszokat adnak lovadnak, amelyeknek köszönhetően tovább növelheted lovaid teljesítményét a versenyeken. A Feketepiacon beszerezhető Bónuszcsomag minden bónusz tételt tartalmaz.

Bónuszt adó Feketepiaci tételekkel: Számos feketepiaci tétel ad bónuszokat lovanak. Ilyen feketepiaci tétel az...

Még a csikó megszületése előtt...
+100 BLUP-bal: Minél magasabb az apamén és az anyakanca BLUP-ja még a fedeztetés előtt, annál nagyobb lesz a csikó veleszületett képessége. Ha mindkét szülő BLUP-ja +100, akkor érjük el a lehető legmagasabb vele született képességet (persze annak értékét a szülők GP-je is nagy mértékben befolyásolja).
Aphrodité könnyeivel: Ha a csikó anyjának a fedeztetés előtt Aphrodité könnyeit adunk, akkor 50%-kal több lesz a csikó vele született képessége, tehát az alap esetben lévő veleszületett képességek másfélszerese.

Gyorsítás

A gyorsabb fejlődés érdekében használhatunk Achilles sarkát, Philotesz simogatását, Nyx csomagotKronosz időmérőjét.

Címkék:

Az alábbi edzésterv versenylovak számára készült, a maximális képesség eléréséhez. Így – ha a ló genetikai potenciálja és veleszületett képessége elég magas – a ranglista élére, és a Nagydíj első helyeire kerülhet lovunk.

Az itt található edzésterv azon szempont alapján készült, hogy a játékos számára a lehető leggyorsabban legyen befejezve az edzés.
Ez nem szentírás. Nyugodtan lehet más, saját edzéstervet követni. A lényeg csupán annyi, hogy a ló 1 év 6 hónapos korától kezdve minden nap vegyen részt lovaglóleckén, legyen teljesen kitréningezve, az összes kilovaglása legyen teljesen kész és az áthelyezhető összes képességpont legyen áthelyezve a legrosszabb képességről a legjobb képességre.

Még versenyló megszületése előtt

Ha igazán magas képességű versenylovat szeretnél, az anyának Aphrodité könnyeit kell adni, hogy a csikó veleszületett képessége másfélszer több legyen.

Szükséges / ajánlott tételek

 • Zuhanyos boksszal és minél magasabb lovaglólecke árral rendelkező lovarda. (Legjobb a 60eq-s, de 58eq alá ne add.) Előny, de nem követelmény, ha a lovarda rendelkezik elegendő Sárgarépával, Abrakkal, Zabbal és Takarmánykeverékkel, hogy ne a te készleted fogyjon.
 • Kb. 100 Sárgarépa és ugyanennyi Takarmánykeverék VAGY olyan lovardában kell panzióztatnod lovad, amely ezeket biztosítja.
 • 20db Felhőszelet vagy 1 Felhőszelet csomag (FONTOS!)
 • Élet vize (FONTOS!)
 • Nyx csomag VAGY Morpheusz karja + Kronosz időmérője. Ez nem követelmény, ha rendelkezel min. 300 Öregedési ponttal. De a Morpheusz karja (vagy az ezt tartalmazó Nyx csomag) segítségével rengeteg öregedési pontot takaríthatsz meg. Jobban megéri a tételt használni. A Kronosz időmérője pedig megrövidíti a tréningezés időszakát.
 • Nyereg, kantár, fülvédő a versenyzéshez.
 • Philotesz simogatása: Nem kötelező, de segítségével 2x is megsimogathatod lovadat egy nap, ezzel több energiát adva neki, s így meggyorsítva az edzés folyamatát. Ha lovad rendelkezik Philotesz simogatásával, akkor a versenyeknél akár plusz egy versenyre is kiküldheted, ezzel gyorsítva az edzés folyamatát.
 • Achilles sarka: Nem kötelező, de segítségével 22:00 után is dolgoztathatod lovadat, és kevesebb, mint 20% energiával is elküldheted aludni mindenféle hátrányos következmények nélkül. Ha lovad rendelkezik Achilles sarkával, akkor érdemes az etetés után plusz 1-2 órára elvinned tréningezni/kilovagolni (de ez esetben adj neki több élelmet), és versenyeknél több versenyre is kiküldheted.

Csikójáték

8 hónapostól 1 év 4 hónapos korig csináld meg a csikójátékot a helyes csikójáték minta alapján, hogy elérd a maximális 60 képességpontot.

Tételek felhelyezése

A következő tételeket rakd rá a lóra, amint lehetőséged van rá:

 • Ha Nyx csomagot használsz, akkor azt 1 év 6 hónapos korában rárakhatod a lóra.
 • Ha Morpheusz karját + Kronosz időmérőjét használsz, akkor a Kronoszt 1 év 6 hónapos korban, a Morpheusz kart 3 éves korban rakhatod rá a lóra.
 • Az élet vizét 2 éves korában rakd rá a lóra.

1 év 6 hónap - 2 év

2 éves korig törekedj arra, hogy lovad a csikójáték után visszanyerje a 100% hangulatát és egészségét. Ehhez rakd be őt minél többször felváltva a legelőre és a bokszba, ápold le, etesd megfelelően, időben küldd el aludni, 22:00 után ne csinálj vele semmit. Figyelj rá, hogy a bokszban csökken a ló hangulata, ezért ne rakd be túl sok időre. A legelőn pedig élelmet vesz magához, ügyelj rá, hogy utána ne etesd túl.
Közben minden nap adj vele lovaglóleckét, majd lovagolj ki vele erdőbe vagy hegységbe, amennyit tudsz, amennyit energiája és ideje enged.

2 éves kortól...

Érdemes mindig a lovaglóleckével kezdeni a ló napját, hogy az biztosan meglegyen, és semmiképpen se maradjon el.
Az itt található időtartam értékek zuhanyos bokszban lévő lovakra vonatkoznak. A zuhany nélküli bokszokban lévő lovak 0,5-1 órával kevesebbet tudnak edzeni.

Állóképesség tréning

Ápolás - Lovaglólecke - Takarmánykeverék - 5 óra állóképesség tréning - Simogatás - Sárgarépa - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg kész nem lesz az állóképesség tréning.

Gyorsaság tréning

Ápolás - Lovaglólecke - Takarmánykeverék - 5 óra gyorsaság tréning - Simogatás - Sárgarépa - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg kész nem lesz a gyorsaság tréning.

Díjlovaglás tréning

Ápolás - Lovaglólecke - Takarmánykeverék - 8,5 óra díjlovaglás tréning - Simogatás - Sárgarépa - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg kész nem lesz a díjlovaglás tréning.

Galopp tréning

Ápolás - Lovaglólecke - Takarmánykeverék - 6 óra galopp tréning - Simogatás - Sárgarépa - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg kész nem lesz a galopp tréning.

Ügetés tréning

Ápolás - Lovaglólecke - Takarmánykeverék - 6 óra ügetés tréning - Simogatás - Sárgarépa - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg kész nem lesz az ügetés tréning.

Ugrás tréning

Ápolás - Lovaglólecke - Takarmánykeverék - 6 óra ugrás tréning - Simogatás - Sárgarépa - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg kész nem lesz az ugrás tréning.

Kilovaglás erdőbe

Ha tudod, előtte olyan lovardába rakd, amelyik erdőben van.
Ápolás - Lovaglólecke - Takarmánykeverék - Sárgarépa - 5 óra kilovaglás erdőbe - Simogatás - Itatás - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg kész nem lesz az erdei kilovaglás.

Kilovaglás hegységbe

Ha tudod, előtte olyan lovardába rakd, amelyik hegyvidéken van.
Ápolás - Lovaglólecke - Takarmánykeverék - Sárgarépa - 5 óra kilovaglás hegységbe - Simogatás - Itatás - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg kész nem lesz a hegyvidéki kilovaglás.

Versenyzés

Versenyeztesd a különböző versenyeken lovadat, hogy minden képességben megkapja a versenyekért maximálisan kapható képességpontot.

Ápolás - Lovaglólecke - 2x Díjlovaglás verseny - 1x Tereplovaglás verseny - Simogatás - Itatás - Etetés - 1x Díjlovaglás verseny - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg félkövér nem lesz az Ügetés és Galopp képesség.

Ápolás - Lovaglólecke - 5x Tereplovaglás verseny - Simogatás - Itatás - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg félkövér nem lesz az Állóképesség és Díjlovaglás képesség.

Ápolás - Lovaglólecke - 5x Díjugratás verseny - Simogatás - Itatás - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg félkövér nem lesz a Gyorsaság és Ugrás képesség.

Ha mindezzel kész vagy, akkor elérted lovad maximális képességét (a lovaglóleckék adta képességpontokat leszámítva), és mind a 6 képesség félkövér kell, hogy legyen.

Tengerparti kilovaglás

A tengerparti kilovaglás lényege, hogy bizonyos mennyiségű képességpontot áthelyezhetünk az egyik képességről egy másik képességre. Értelem szerűen a legérdemesebb a ló legrosszabb képességéből elvenni ezeket a pontokat, és a ló legjobb képességéhez hozzáadni. (Ha másképp nem rendelkezel, akkor a tengerparti kilovaglásoknál ez az alap beállítás.)
A ló genetikai potenciáljának 2,5%-ának megfelelő mennyiségű képességpontot helyezhetsz így át (vagyis a GP 0,025-szörösét).

Ápolás - Lovaglólecke - 4 óra gyorsaság tréning - Simogatás - Sárgarépa/Takarmánykeverék - Etetés - Alvás - Öregítés
Ismétlés, amíg kész nem lesz az ugrás tréning.

Maradék lovaglóleckék Felhőszeletekkel

Ha már minden képesség félkövér, és a tengerparti kilovaglásokkal is végeztél, akkor rakd rá lovadra a 20db Felhőszeletet (vagy a Felhőszelet csomagot, és használd el rajta az összes Felhőszeletet). Ez után gondozd és öregítsd lovadat egészen 25 éves koráig az alábbi módon:

Lovaglólecke - Etetés - Alvás - Ápolás - Öregítés

Maradék lovaglóleckék Felhőszeletekkel, ha Nyx csomagot vagy Bölcsek kövét raktál lovadra

Ha lovadon Bölcsek köve van, és már minden képesség félkövér, és a tengerparti kilovaglásokkal is megvagy, és visszafiatalítottad 20db Felhőszelettel, akkor – a folyamat meggyorsítása érdekében a következőképp gondozd lovadat:

Lovaglólecke - Öregítés

Így ugyan teljesen le fog csökkenni minden szükséglete, de mivel Bölcsek kövével rendelkezik nem tud meghalni.

23 éves korától kezdve az alábbiak szerint gondozd:

Lovaglólecke - Takarmánykeverék - Ápolás - Etetés - Alvás - Öregítés

Így mire 25 éves lesz, minden szükséglete visszamegy 100%-ra.

 

És ezzel be is fejeztük a tréninget, és máris kész a legújabb versenylovunk, amely a lehető legtöbb képességgel rendelkezik. Ezek után még Feketepiaci tételekkel, bónusz tételekkel, kasztrálással növelhetjük lovunk teljesítőképességét. Ezekről részletesebben a Képességnövelés című cikkben olvashatsz.

Címkék:

Az egyszerűsített tréning nem jár bónuszokkal, nem ad plusz képességet lovadnak, de segítségével gyorsabban végezhetsz a tréninggel.

Az egyszerűsített tréninget lovat gondozói oldalán a Tréning doboz jobb felső sarkában lévő  fogaskerék ikonnal tudod ki-be kapcsolni.

Ha be van kapcsolva az egyszerűsített tréning, akkor az adott képesség melletti + jel gomb lenyomásakor az általad megadott időre küldöd el a lovat tréningre. Tehát, kihagyod a folyamatnak azt a részét, hogy ki kell választanod az időtartamot (hiszen az már előre meg van határozva), így 2-3 kattintást is megspórolhatsz, ami mondjuk 6-szor 5-10 tréningezés esetén nem kevés.

Az előre meghatározott időtartamot a  Számlám/Felhasználói fiók oldalon, a Preferenciáim blokkban állíthatod be (előtte kapcsold be az egyszerűsített tréning funkciót, különben nem jelenik meg ez a beállítási lehetőség), amely lehet 2, 3, 4 vagy 5 óra. Ez az időtartam lesz érvényes az összes típusú (állóképesség, gyorsaság, díjlovaglás, galopp, ügetés, ugrás) tréning során.

Ha rendelkezel VIP számlával, akkor az egyszerűsített tréning konfigurálásánál minden egyes képességtípushoz külön-külön választhatod meg a kívánt időpontot.

Címkék:

Amikor lovad eléri az 5 éves kort, kilovagolhatsz vele a tengerparton.

A tengerparti kilovaglással megváltoztathatod lovad addig megszerzett képességeinek elosztását azáltal, hogy egyik képességről a másik képességre helyezel át képességpontokat. Minél hosszabb a kilovaglás, annál több képességet tudsz áthelyezni egyszerre.

Az áthelyezhető pontok mennyisége korlátozott, a ló genetikai potenciáljának 2.5%-ának felel meg. Vagyis GP*0,025 db képességpontot lehet áthelyezni egyik képességről a másikra. (Például egy 1200 GP-vel rendelkező ló esetében 1200*0,025=30 képességpontot lehet áthelyezni.)

Címkék:

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom