Képességpont

Azon lovak képessége és egészsége, amelyek nem rendelkeznek Bölcsek kövével, 25 éves koruktól kezdve fokozatosan csökken.
Ha a ló továbbra sem kap Bölcsek kövét, akkor megfelelő gondozás mellett is 30-32 évesen meghal.
Azok a lovak, amelyek rendelkeznek Bölcsek kövével 25 éves koruk után sem veszítenek egészségükből és képességükből sem, és örökké élnek.

Címkék:

Az alábbiakban megtudhatod, hogyan növelheted lovad képességeit, illetve milyen bónusz képességeket adhatsz neki.

Képesség növelése


Csikó létrehozása során

Az első lépés a ló "életében" képességei növeléséhez az, hogy mindkét szülője +100 BLUP-pal rendelkezzen. Ebben az esetben a csikó kap valamennyi vele született képességet. Érdemes minél magasabb GP-s szülőket fedeztetni, ugyanis minél magasabb a GP-jük, annál több lesz a csikó vele született képessége. Továbbá lényeges, hogy a csikó anyja rendelkezzen Aphrodité könnyeivel a fedeztetés előtt, mert ez 50%-kal megnöveli a csikó vele született képességeit.

Csikójáték

A csikóval 8 hónapos és 1 év 4 hónapos kora között játszhatsz, és ezzel a játékkal tovább tudod növelni képességeit. A csikójátékkal maximálisan +60 képességpont növelés érhető el.
Ha pontosan követed a Helyes csikójáték mintát, akkor minden bizonnyal eléred ezt a +60 képességpontot.

Tréning, kilovaglás, versenyek

A "felnőtté válást" követően lovadat tréningezheted, és kilovagolhatsz vele. A különböző tréningek, illetve a különféle típusú kilovaglások - erdőbe (díjlovaglás, galopp, ugrás képességeket fejleszti) és/vagy hegységbe (gyorsaság, állóképesség, ügetés képességeket fejleszti) - a ló más-más képességéhez adnak pontokat.
3 éves korát követően versenyezhetsz lovaddal, ezzel is tudod növelni képességeit. A különböző versenytípusok különböző képességekhez adnak hozzá pontokat. Azt, hogy melyik verseny a ló mely képességéhez az pontot, legkönnyebben úgy tudod megnézni, hogy a ló adatlapján rákattintasz a versenyre, és a megjelenő oldalon fent egy kis táblázatban láthatod, hogy lovad mely képességei fogják befolyásolni a verseny menetét.

Azt, hogy lovad mely képességéhez és hány képességpontot kapott egy adott versenyen való részvételért, lovad profil oldalán, az Előzmények dobozban láthatod.

Mind a tréninggel, mind a kilovaglással, mind a versenyekkel szerezhető képességpontok végesek. Ha azt látod, hogy lovad egyáltalán nem kap már képességpontot az adott tevékenységért, akkor azt már nem érdemes tovább csinálni. Ezt a tréning és a kilovaglás esetén akkor láthatod, mikor kiválasztod az időtartam hosszát (utólagosan az Előzmények szekcióban is megtekintheted), a versenyek esetén csak utólag tudod ezt megnézni az Előzmények dobozban.

Lovaglóleckék

Lovad képességeit 25 éves koráig lovaglóleckékkel is növelheted. Minél magasabb egy lovardában a lovaglóleckék ára, annál több képességpontot kap lovad egy lecke során. Azt, hogy hány equus-os lovaglólecke ár mellett pontosan mennyi képességpontot kap lovad egy lecke alkalmával itt megtekintheted:

◆ 40 equus = +0,226 képességpont
◇ 41 equus = +0,227 képességpont
◆ 42 equus = +0.229 képességpont
◇ 43 equus = +0.230 képességpont
◆ 44 equus = +0,231 képességpont
◇ 45 equus = +0,232 képességpont
◆ 46 equus = +0,233 képességpont
◇ 47 equus = +0,234 képességpont
◆ 48 equus = +0,235 képességpont
◇ 49 equus = +0,236 képességpont
◆ 50 equus = +0,237 képességpont
◇ 51 equus = +0,239 képességpont
◆ 52 equus = +0,240 képességpont
◇ 53 equus = +0,241 képességpont
◆ 54 equus = +0,243 képességpont
◇ 55 equus = +0,244 képességpont
◆ 56 equus = +0,245 képességpont
◇ 57 equus = +0,246 képességpont
◆ 58 equus = +0,247 képességpont
◇ 59 equus = +0,249 képességpont
◆ 60 equus = +0,250 képességpont

Bónusz képességek


Feketepiaci és bónusztételek

Számos Feketepiaci termék és Bónusz tétel létezik, amelyekkel bónuszpontokat kaphat képességéhez a lovad. Ezek a bónuszok nem magához a képességhez adódnak hozzá (tehát nem látod alapból a képességek táblázatban), hanem az egyes képesség csillagjai fölé vidve a kurzort tekintheted meg

Bónuszokat adó...

Felszerelés

A megfelelő lószerszámokkal tovább növelheted lovad bónuszait. Azt, hogy egy adott nyereg, kantár, fülvédő, lábszárvédő vagy nyeregalátét mely képességből mennyi bónuszpontot ad lovadnak mindig megtekintheted, ha rákattintasz az adott szerszám nevére.

Szín bónusz

Ha azonos színű fülvédőt, lábszárvédőt és nyeregalátétet teszel lovadra, akkor megkapja a Szín bónuszt, amely lovad mind a 6 képességéhez +2 bónuszt ad.

Egyéb bónuszok

  • Bokszban talált tárgyak: A bokszban talált Fésű +4 Állóképesség és +4 Gyorsaság, az Patakaparó pedig +8 Díjlovaglás bónuszt ad lovadnak.
  • Lovarda bónusz: Ha lovad regisztrálva van egy lovardában, az önmagában ad neki úgynevezett lovarda bónuszt galoppban, ügetésben és ugrásban. Ezen bónusz értéke a lovarda presztízsétől függ, és 1-11 közötti értéket vehet fel.

Kasztrálás

A kasztrált (vagyis herélt) lovak +8 Állóképesség, +8 Gyorsaság és +4 Díjlovaglás bónuszt kapnak.


Összesítve az alábbi bónuszokat kaphatja meg a lovad (5. elem esetén az elem függvényében változó; illetve - mint már írtam - a nyereg, kantár, fülvédő, lábszárvédő, nyeregalátét adta bónusz az adott lószerszám minőségétől függ).

Címkék:

Ezt a beállítási lehetőséget a  Számlám/Felhasználói fiók oldalon a Preferenciáim blokkban találod.
Ettől függ, hogy lovad oldalán a képességeinél hány csillag lesz sárga adott képesség esetén.

Példák:
Ha 200-ra állítod, akkor 200 képességnél már megtelik minden csillag.
Ha 200-ra állítod, és csak 100 képességpontja van adott képességben a lónak, akkor csak a fele (vagyis 6 darab csillag fog sárga lenni).
Ha pl. 300-ra állítod, akkor 200 képesség esetén szintén a csillagok fele lesz betöltődve.
Ha 300-ra van állítva, akkor pedig 100 képességpont esetén a harmada (vagyis 4) csillag lesz sárga.

Az alábbi 3 kép ugyanazon ló képességeit mutatja. Az első kép esetében 100-ra volt állítva a képességskála, a második képnél 200-ra, a harmadiknál pedig 300-ra.

Címkék:

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom