Versenyek

A specialitás azt határozza meg, hogy milyen típusú versenyekben versenyezteted lovadat: angol vagy western. Lovadat 3 éves kora után tudod specializálni. 3 és 5 éves kora között még megváltoztathatod specialitását (akár többször is), de 5 éves kora után már nem.

Hogyan tudom specializálni a lovamat?

Ha még nem specializáltad, akkor lovad profil oldalán teheted ezt meg. 3 éves kora után a Versenyek dobozban meg fog jelenni a lehetőség, hogy melyik specialitást szeretnéd választani

Ha már specializáltad, azt még 3-5 éves korában megváltoztathatod. Ehhez kattints a lovad neve mellett található + jelre, majd válaszd a Profil módosítása opciót, és itt kiválaszthatod, illetve megváltoztathatod lovad specialitását.

A VIP számlával rendelkező játékosok - amennyiben kiválasztották ezt az extra lehetőséget - 3 éves kor után bármikor megváltoztathatják lovuk specialitását.

Láttam olyan lovat, amelyik egyszerre angol és western specialitású. Hogy lehet ez?

Ennek a lónak valójában nem 2 specialitása van egyszerre; ő is csak az egyik specialitással rendelkezhet egyszerre. Azonban - mint azt már fentebb is olvashattuk - a ló specialitása 3 és 5 éves kora között bármikor szabadon megváltoztatható. Tehát ezen időszak alatt megtehetjük azt, hogy mondjuk specializáljuk angol lovaglásra, versenyeztetjük angol versenyeken, majd átspecializáljuk westernre, és western versenyeken versenyeztetjük, esetleg újra átváltoztatjuk a specialitását angolra, és így tovább... Egészen a ló 5 éves koráig eljátszadozhatunk ezzel. Azon játékosok, akik rendelkeznek VIP számlával, és kiválasztották ezt az előnyt a ló 3 éves kora után bármikor szabadon megváltoztathatják lovuk specialitását (nem csak 3-5 éves korig).

Címkék:

Az alábbiakban megtudhatod, hogyan nyerhetsz a legkönnyebben versenyt.

Röviden: Olyan versenyre kell nevezni a lovat, amelyben az elsődleges képesség lehetőleg a ló legrosszabb (de minél rosszabb) képessége, és a versenybe beleszámító másik 2 képesség (másodlagos és harmadlagos képesség) pedig a ló legjobb képességei közé tartoznak.
Gyakorlatilag pont olyan versenyre kell nevezni a lovat, aminél az elsődleges képesség az a képesség, amiből az adott ló gyenge, vagyis kevés képességponttal rendelkezik belőle, mivel így könnyebb versenyekre tudod nevezni; olyan versenyekre, amelyeknek alacsony a követelményszintje, ennél fogva lovad viszonylag gyenge versenytársakkal kerülhet össze.
Például: Az Arab telivér legrosszabb képessége (genetikailag) az ügetés, ezért ő ügető (angol specialitásban) és western pleasure (western specialitásban) tud a legkönnyebben versenyt nyerni, mert ezeken a versenyeken szempont az ló ügetés képessége a benevezéskor.

Emellett nagyban növeli nyerési esélyt, ha az adott versenyhez szükséges másik 2 képesség azok a ló legjobb képességei közé tartoznak.

Konkrét példa a fenti 2 feltételre:
Az Arab telivérek az ügető és western pleasure versenyeken nyerhetnek a legtöbbet, mert az Arab Telivér legrosszabb képessége az ügetés, ami az elsődleges képesség ügető és western pleasure versenyeken.
Ügető versenybe beleszámító másik 2 képesség az állóképesség és a díjlovaglás, ami az Arab telivér 2. és 3. legjobb képessége, vagyis viszonylag erős ezekben a képességekben.

 

 ← elsődleges képesség

 ← másodlagos képesség

 ← harmadlagos képesség


Western pleasure versenybe beleszámító másik 2 képesség a gyorsaság és a díjlovaglás, ami az Arab telivér 1. és 3. legjobb képessége, vagyis szintén elég erős ezekben a képességekben.

 

 ← elsődleges képesség

 ← másodlagos képesség

 ← harmadlagos képesség

 

Az esélyeket tovább lehet növelni, ha az adott versenyhez szükséges képességek közül a másodikat és harmadikat kimaxoljuk a lónál, az elsődleges képességet pedig teljesen 0-n hagyjuk. Nem tréningezzük ebben a képességben a lovat, lehetőleg nem megyünk vele olyan kilovaglásra, amely ehhez a képességhez adna képességpontot.
Ezt a technikát alkalmazva az a legideálisabb, ha a ló genetikailag 2. és 3. képességét kimaxoljuk, a genetikailag 1. képességét lehetőség szerint 0-n hagyjuk, és olyan versenyágban versenyeztetjük, amelyikre a Nagydíjon való volna a genetikája alapján.

Mind emellett alapszabály, hogy a legkönnyebb versenyre nevezz.


Itt egy lista arról, hogy melyik fajta melyik versenyeken remekelhet a legjobban (ha egyébként minden képessége ki van maxolva):

Akhal tekini: ügetés, western pleasure
Amerikai foltos: ügetés, western pleasure
Angol telivér: ügetés, western pleasure
Arab telivér: ügetés, western pleasure
Argentine Criollo: díjugratás, reining
Connemara póni: ügetés, western pleasure
Fjord póni: díjugratás, western pleasure
Francia ügető: galopp, reining
Fríz: díjugratás, reining
Göndör: díjugratás, reining
Hannoveri: ügetés, western pleasure
Holland melegvérű: tereplovaglás, cutting
Izlandi ló: western pleasure
Ír vadász: ügetés, western pleasure
Knabstrupper: tereplovaglás, cutting
Musztáng: ügetés, western pleasure
Nokota: galopp, reining
Shagya Arabian: galopp, reining
Shetland: ügetés, western pleasure
Spanyol tiszta-vérű: ügetés, western pleasure
Tennessee Walker: galopp, reining
Welsh póni: ügetés, western pleasure


A Nagydíjon persze egészen más a helyzet, mert ott nincs követelményképesség, amely megszabja, hogy milyen nehézségű versenyeken vehet részt lovad. Ott a Nagydíj adott verseny típusának megfelelő 3 képességnek lovad legjobb képességei között kell szerepelniük.

Címkék:

Mi az, hogy lovam hőstettet hajtott végre?

Ez azt jelenti, hogy lovad hibátlanul teljesített egy gyakorlatot.

Címkék:

Ezt versenytípustól függően kétféle helyen tudod megnézni.

Néhány versenytípusnál az adott verseny sorában jobb oldalt tudod megnézni. Ekkor az adott versenytípusban változó energiaszükségletű versenyek szerepelnek a listán.
Ilyen verseny a díjlovaglás, díjugratás, tereplovaglás, trail class, reining és western pleasure.

Más versenytípusoknál közvetlen a versenyek listája felett találod: A lovad xy% energiát fog elhasználni ezeken a versenyeken. Ebben az esetben az összes ilyen típusú verseny azonos energiamennyiséget igényel.
Ilyen verseny a galopp, ügetés, hordókerülés és cutting.

Címkék:

A kezdő lovak olyan lovak, melyek kevesebb, mint 20 győzelemmel rendelkeznek és egyik képességük sem magasabb, mint 220. (2015.04.04-i adat.)
Ez a szám minden éjszaka újraszámításra kerül, ugyanis ez az érték a játékban megtalálható lovak képességétől függ.
A mindenkori értéket megtekinthetitek a Közösség → Játéksúgó → Tenyésztők kézikönyve → 3 - Lovad felkészítése a versenyekre → 3.3 - Versenyzés oldal alján a Versenyek kezdő lovak számára című bekezdésben.

A kezdő lovaknak fenntartott versenyeket (kezdő versenyeket) a fehér lófej barna kör alapon ikon jelöli a versenyek listájában. Ezeken a versenyeken más, a fenti kritériumoknak nem eleget tevő lovak nem vehetnek részt.

Címkék:

Gyorslinkek

Bejelentkezés

Facebook – a hírhordozó

Ha értesülni szeretnél minden új hírről és cikkről, valamint a cikkekben történt frissítésekről, akkor KÖVESD (ne csak "Tetszik"-eld, kövesd) a HunHowrse Facebook oldalát. Így abszolút minden újdonságról értesítőt kapsz.
Ehhez a FB oldalon kattints a "Tetszik" gombra, majd vidd vissza az egeret a "Tetszik" gomb fölé, és az "Értesítések" blokkban kattints "Az összes bekapcsolása" opcióra.

 
 
 
 
 

Legutolsó hozzászólások

Cheap nike running shoes outlet https://www.runnersproshop.com/
Na ne...akkor a lovam benne volt a top százban nagydíjon? Én ezt nem hiszem el! Most már rájöttem, h...

Bemutatókészítés

 
 
Copyright© 2012 HunHowrse | createdy by: melvicia
A weboldalon található cikkek a HunHowrse tulajdonát képezik. Ellopni vagy sajátodként feltűntetni szigorúan tilos.
A weboldal semmilyen része sem áll kapcsolatban ~HunHorse6 felhasználónevű játékossal, vagy bármelyik más moderátorral, illetőleg a Howrse magyar vagy külföldi szerkesztőségével.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa.

Ennek elfogadásával beleegyezel a cookie fájlok teljes weboldalon történő használatába.

Elfogadom